Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med sterk birdie–avslutning – avbrøt slag etter absurd fuglesituasjon

Oppdatert 20/07/2023 klokken 21:14 GMT+2

Viktor Hovland slo torsdag ettermiddag ut på åpningsrunden i The Open, og nordmannen løftet seg betraktelig etter en tung start på runden. På «back nine» oppsto det derimot en noe spesiell situasjon.

Viktor Hovland i aksjon på åningsrunden i The Open.

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovlands andrerunde i The Open i vårt livesenter fredag fra 10:47.
HOYLAKE/OSLO (Discovery):
Torsdag ettermiddag var det det duket for startskuddet i nok major-turnering, da Viktor Hovland slo ut på åpningsrunden i The Open.
På Royal Liverpool Golf Club, som er vertskap for den gjeve turneringen for første gang siden 2014, slo nordmannen ut med amerikanerne Tony Finau og Justin Thomas torsdag ettermiddag.
Og åpningsrunden endte til slutt på solid vis for Hovland, som gikk av på -1 totalt på førsterunden. Det holder til en foreløpig delt 18.plass for den norske golfstjernen.
I ledelsen er den sør-afrikanske amatørspilleren Christo Lamprecht (22), som leverte en svært sterk runde på fem slag under par med totalt syv birdies (to bogeys). 22-åringen deler ledelsen med britiske Tommy Fleetwood og argentinske Emiliano Grillo.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland-caddie: – Kan ikke takke han nok for hva han har gjort

Tung start

Den svenske golfstjernen Henrik Stenson, som gikk åpningsrunden på +2, var klar i talen etter ferdigspilt runde – noen birdiefest blir det ikke denne helgen.
– Jeg tror ikke det blir det, selv om jeg skulle ønske banen spiltes tøffere. Det er posisjonsspill på mange hull og en del lengre køller inn. Greenene har mange runoff-områder at man ofte må spille safe, sa han til Discovery.
Og starten til Hovland skulle tilsi at Stenson snakket sant. Den norske golfstjernen gikk av med par på åpningsrundens første sju hull.
Deretter måtte nordmannen notere seg for helgens første firkant på scorekortet, da innspillet på hull 8 landet i semi-roughen. Derfra maktet han ikke å sette parputten, og en sur bogey var et faktum.
Hovland gikk av med par på det påfølgende hullet, og lå dermed på en delt 49. plass med +1 etter «front nine». På dette tidspunktet var det amatørspiller Christo Lamprecht og britiske Tommy Fleetwood som ledet turneringen, etter å ha gått sine åpningsrunder på fem slag under par.
Det var dermed ikke alt for langt opp til teten, tross en bogey og null birdies på de første ni hullene for nordmannen.

Birdie-show og absurd situasjon

De siste ni hullene, eller «back nine», startet på verst tenkelig vis for Hovland, som måtte skrive opp dagens andre firkant på scorekortet.
Men den norske golfstjernen vet hvordan å svare – og på det påfølgende hull 11 kom dagens firste birdie etter et strålende innspill på green.
Og Hovland fortsatte like så godt birdie-kjøret. Etter å ha slått et fantastisk innspill fra roughen, la han seg opp for birdie fra to meter. Den satte han sikkert og plutselig var nordmannen tilbake på par totalt på runden.
De to neste hullene endte på par for 25-åringen, før en noe absurd situasjon oppsto på det påfølgende hull 15 . Like før Hovland skulle slå andreslaget sitt, så det tilsynelatende ut til at nordmannen fikk en fugl sin avføring på hånden. 25-åringen måtte tørke bort avføringen før han kunne fortsette.
«Jeg tror jeg nettopp ble bæsjet på», lød det fra Hovland på TV-bildene, som gikk av med par på «fugle»-hullet.
Deretter viste Hovland igjen verdensklasse. Innspillet på hull 16 la seg to meter fra flagget og nordmannen senket dagens tredje birdie. Etter å ha gått av med par på rundens to siste hull, endte Hovland på totalt ett slag under par. Det holder til en delt 18. plass for nordmannen før fredagens andrerunde.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame