Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med bunnsolid runde – med i toppen før siste dag

Oppdatert 22/07/2023 klokken 21:05 GMT+2

Det norske golfesset leverte en bunnsolid runde i The Open. Nå er han for fullt med i kampen om topplasseringer før søndagens avslutning.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

HOYLAKE/OSLO (Discovery):
Vind var erstattet med regn på Royal Liverpool Golf Club. Viktor Hovland har ikke lagt skjul på at vinden har vært en stor utfordring for ham tidligere denne uken, og lørdagens forhold skulle vise seg å passe nordmannen bedre.
25-åringen fra Ekeberg leverte en nemlig en bunnsolid runde. Med unntak av en bogey på det andre hullet, var det en prikkfri forestilling.
Han endte med knallsterke seks birdier og ble stående med den ene bogeyen. 66-runden ser ut til å gi Hovland et godt byks på resultatlisten.
I skrivende stund ligger han på en delt 4. plass. Hovland, som startet runden på par, er også fem slag under totalt.
Brian Harman, som fortsatt spiller sin lørdagsrunde, ligger alene i føringen med -12. Deretter følger Cameron Young fem slag bak, mens Jon Rahm ligger seks slag under par.
Hovland slår ut i nest siste gruppe og skal spille med Jon Rahm på søndagens avslutningsrunde. Stjerneduoen slår ut 15:05 norsk tid.

Kopi av gårsdagen

Viktor Hovland åpnet runden som han gjorde på fredag. Et strålende innspill ga han umiddelbart muligheten til å åpne birdiekontoen, og han hadde få problemer med å senke putten fra snaue to meter.
Han klarte dog ikke å følge opp pangstarten. Et svakt utspill på hull to forplantet seg utover. Fra roughen til venstre for fairway til roughen på baksiden av green gjorde at Hovland tidlig måtte registrere en bogey på scorekortet.
Det skulle imidlertid ikke vise seg å prege Hovland. Etter to strake par skulle han «endelig» få det til å løsne med putteren også.
Hovland har tidligere denne uken slitt med de litt lengre puttene, men på det femte hullet senket han en birdieputt fra seks og en halv meter. Birdieputten på hull fem var den første på over ti fot som Hovland hadde satt denne uken.
Viktor Hovland fortsatte å levere trygt og godt ute på Royal Liverpool Golf Club, og på hull åtte skulle han registrere nok en birdie. Ekeberg-gutten prikket et innspill til to og en halv meter fra flagget, og han hadde ingen problemer med å gå til to slag under par.
Hør hva Hovland hadde å si etter fredagsrunden (artikkelen fortsetter under videoen):
picture

Frustrert Hovland: - Blir så mye å tenke på

Feilfritt på back nine

Nordmannen rundet dermed halvveis på to slag under par, og Hovland skulle også levere varene på de siste ni.
På hull 12 havnet han i semiroughen mellom to fairwaybunkere på høyresiden etter utslaget, men på mesterligvis spilte han seg til en birdiemulighet etter et innspill som la seg fem meter til venstre for flagget.
For andre gang på runden senket han en putt på over ti fot, og Hovland var for alvor i ferd med å spille seg oppover på listene.
Etter å ha reddet par på imponerende vis på det 14., skulle han gjøre ytterligere sprang på resultatlisten. På det påfølgende par fem-hullet, fant Hovland veien til green på to slag.
25-åringen ga seg selv en liten eaglemulighet fra rundt 20 meter. Hovland traff på linjen, men manglet litt fart for å gå i direkte. Han fikk uansett en enkel oppgave med å toputte for birdie.
Hovland kom seg helskinnet gjennom resten av runden uten trøbbel, og på det 18. skulle han slå til med en ny langputt. Fra sju meter satte han sin sjette birdieputt for runden.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame