Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med innrømmelse: – Har sklidd litt ut den siste tiden

Espen Blaker

Oppdatert 22/07/2023 klokken 09:41 GMT+2

Viktor Hovland innrømmer at ikke alt er som det skal være, til tross for at tallene viser få svakheter.

Viktor Hovland innrømmer at han har litt å jobbe med

Foto: Getty Images

HOYLAKE (Discovery):
Det så kanskje ikke sånn ut lørdag formiddag, der han bombet de fleste driver i fairway og slo flere gode jernslag.
Men Viktor Hovland innrømmer at selve fundamentet bak det lange spillet, som har ført ham opp i den ytterste golf-eliten, ikke har vært av sedvanlig Hovland-merke den siste tiden.
– Jeg føler svingen har sklidd ut litt, sånn teknisk, sa Hovland etter torsdagens åpningsrunde.
Hør hva Hovland sa etter fredagens runde her:
picture

Frustrert Hovland: - Blir så mye å tenke på

– Trenger en liten prosess

Kvelden før hadde 25-åringen stått igjen lenge på driving rangen med caddie Shay Knight og trener Joe Mayo. Det var tydelig at ikke alt var som det skulle like før turneringsstart.
– Jeg har prøvd å jobbe meg i en litt annen retning... prøvd å få ting litt mer på plass sånn som det var før, kan du si. Jeg prøvde kanskje litt for hardt på innspillsrunden på onsdag, så det var ikke lett. Så nå spiller jeg bare med det jeg er komfortabel med, sier Hovland, og fortsetter:
– Jeg føler at vi trenger en liten prosess for å finpusse på ting og få ballstrikingen tilbake til der den pleier å være.
Men selv om Hovland føler ting har sklidd litt ut, er det ikke mye som foreløpig tyder på at han er langt unna. Etter to runder er Hovland nemlig godt oppe på listene både fra tee (nummer 9 med 2,45 tjente slag) og inn mot green (nummer 33 med 2,05 slag tjent).
Etter fredagens runde innrømmet han likevel at det til tider føltes litt shaky der ute.
– Jeg føler jeg slår jerna ganske bra både i går og i dag. Så var det en god del bedre fra tee i dag. Jeg slår en del fine slag, men noen sklir ut litt. Da blir man litt usikker. Det var noen slag midt på runden der som fikk meg til å føle meg litt ute av det. Men jeg klarte iallefall å holde meg kald og komme meg inn på +1, for i dag var det ikke lett.

Utfordrende forhold

For der vinden ikke var en faktor på torsdagens åpningsrunde, begynte det virkelig å blåse opp på Royal Liverpool fredag. I flere retninger.
– Det er jo enkelt å si det, men når det blir som i dag handler det om å treffe fairways og greener. Og når man først misser, så misser han på riktig side. Misser man på feil side her ute, så må du betale en høy pris. Jeg må bare være litt mer presis og senke noen flere putter, så kan dette bli veldig bra.
For noe putte-show har det ikke blitt fra Hovlands side til nå. Etter de to første rundene har nordmannen fortsatt ikke satt en putt fra over ti fot, i tillegg til at han ofte har lagt igjen både to og tre meter på de lange puttene.
– Jeg sliter med lengdekontroll på greenene. Når det begynner å blåse så mye, så er det er tøft. Det er så mange ting å tenke på samtidig, i stedet for bare speed og gjøre det du skal. Så det er litt frustrerende.
Men til tross for at det har blitt en del testere, har Hovland fortsatt til gode å gjøre en tre-putt i årets turnering. Totalt ligger Ekeberg-gutten på par før helgen, og har ikke mange slag opp til en topplassering. Men helt på topp har én spiller skilt seg ordentlig ut foreløpig – Brian Harman (-10) er i skrivende stund hele fem slag foran nestemann.
– Å lede på -10 er ganske ekstremt. Det er veldig imponerende. Men vi er bare halvveis, og det er ikke enkelt å sove på en sånn ledelse og holde det hele veien inn. Går han -10 i helgen også, så er det bare å gi det til han.
– Hvis jeg bare er fem slag bak en andreplass, så går det an å ta igjen i helgen hvis jeg får frem godspillet, avslutter Hovland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame