Populære sporter
All sport
Vis alt

Ekspertenes Hovland-spådom: – Han skulle nok ønske det var litt annerledes

Espen Blaker

Oppdatert 19/07/2023 klokken 12:09 GMT+2

Discoverys golfeksperter har plukket ut sine favoritter før The Open.

Viktor Hovland i godt humør før The Open

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovlands åpningsrunde i The Open i vårt livesenter fra 15:45 torsdag!
LIVERPOOL (Discovery):
Torsdag ettermiddag, nærmere bestemt 15:48 norsk tid, slår Viktor Hovland ut i The Open, årets fjerde og siste major.
25-åringen var nære å vinne turneringen i fjor, men en svak sisterunde gjorde at det «bare» ble en fjerdeplass.
Nå forventer mange at Hovland igjen skal være med og kjempe om The Claret Jug, og Discoverys eksperter Marius Thorp og Per Haugsrud skjønner godt hvorfor.
– Hvordan ser du på Viktors sjanser denne uken?
Marius Thorp: De tror jeg er veldig gode, basert på både den gode formen han har vist og ikke minst fjoråret, hvor han fikk en god erfaring med et godt resultat fra samme turnering. Jeg har veldig stor tro på mulighetene hans. Han er kanskje ikke den største favoritten, men er absolutt i sjiktet av spillere man forventer skal være med og kjempe.
Det blir jo spillende en god del annerledes enn da jeg spilte her i 2006 (Thorp vant da silver medal som beste amatør, journ. anm.) Den er strategisk utfordrende, og så har den blitt en del lengre. Bunkerne ligger ofte i landingsområdene, og man må som oftest ut sidelengs og prøve å redde par. Det var det Tiger gjorde så bra da han vant her i 2006 - slo mellomlange og lange jern utrolig bra og tok bunkerne ut av spill.
Man må enten være aggressiv og være utrolig presis, eller spille litt mer konservativt fra tee og være avhengig av godt jernspill.
Per Haugsrud: Han er absolutt i sjiktet av spillere som kan vinne denne uken. Nå kjenner jeg ikke så godt til Royal Liverpool, men jeg regner han som en av favorittene uansett hvilken bane som spilles. Jo vanskeligere det er, jo mer fordel Viktor. Derfor er det ikke ideelt at det både har regnet en del i forkant av turneringen samt at det ikke er meldt så mye vind.
Likevel, de beste spillerne finner alltid en vei. Jeg er sikker på at Viktor vil være med og prege turneringen, også denne uken. Men han skulle nok ønske det var litt annerledes.
Jeg tror det er en fordel at han går ut sent torsdag og tidlig fredag. De beste spillerne liker ofte å ha minst mulig tid mellom rundene, spesielt om man spiller og føler seg bra. Jeg husker da jeg spilte The Open og gikk ut tidlig på torsdag, det var jo omtrent midt på natta. Så går man ikke ut før 4-5 dagen etter. Det er ekstremt.
Nå er det ikke meldt så mye vind og ustabilt vær, men med så store tidsforskjeller kan det skille mange slag om forholdene endrer seg gjennom dagen. Vi får bare håpe at Viktor isåfall kommer på rett side av trekningen.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Hovland-caddie: – Kan ikke takke han nok for hva han har gjort

– Hvem ser du på som de største favorittene?
Marius Thorp: Med forrige ukes seier tror jeg mange kommer til å lene seg på Rory McIlroy. Han er også helt der oppe for meg. Han vant her i 2014 og kommer inn i uken full av selvtillit etter en søndag i svært utfordrende forhold.
Så klarer jeg ikke komme unna Scottie Scheffler. Om han ikke vinner, så kommer han til å være med der oppe på søndag. Den stabiliteten han har vist i år er nesten skummel.
Per Haugsrud: Rory McIlroy blir vond å slå. Han spiller mye mer avslappet i The Open enn for eksempel i Masters, hvor han har mye mer press på seg. Mange spillere får en utladning uken etter de har vunnet, men Rory er så god at det ikke har noe å si. Søndag kveld var den seieren glemt, og han var fokusert på denne uken. Det kostet ham neppe noe særlig.
Så er Xander Schauffele en luring. Han har enda ikke vunnet en major, men det er bare et tidsspørsmål. Han har en god track record i The Open, og jeg tror dette kan bli året hans.
– Hvilken type turnering forventer du?
Marius Thorp: For å få tøffe forhold er vinden nødt til å ta seg opp. Blir det sånn som det har vært frem til nå, og sånn det er meldt store deler resten av uken, er det mange som kommer til å score bra. I tillegg har det vært en del regn. En hard og rask Royal Liverpool er steintøff. Men sånn det ser ut nå så blir nok vinnerscoren en god del ned på tostifret under par.
Greenene ser ikke så raske ut, og roughen virker relativt snill. Så her vil vinden avgjøre, men jeg tror vi kan si med ganske stor sikkerhet at det ikke vil bli noe blodbad og en vinnerscore ned mot par. Man må nok gå lavt for å vinne.
Per Haugsrud: Jeg skulle ønske det ikke hadde regnet i forkant av turneringen, og så håper jeg vinden tar seg opp. Sånn som det ser ut nå kan det bli en liten birdie-fest der ute. Samtidig er banen såpass strategisk krevende at det ikke bare er å slå ballen i fairway og lime en wedge inntil pinnen.
Håpet får være at det blir litt tøffere enn hva som er meldt. Så håper jeg isåfall det blir rettferdig, sånn at trekningen ikke blir avgjørende for om man klarer cuten eller ikke.
Hovland slår ut på sin åpningsrunde klokken 15:48 torsdag. Du kan følge hele runden hans i vårt livesenter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame