• Se The Northern Trust på GOLFTV
Før lørdagens runde ligger Viktor Hovland på en delt 12. plass, sju slag under par totalt, fem slag bak verdensener Jon Rahm som leder turneringen på -12.
Selv om han ligger på en 12. plass på leaderboarden er det en annen liste som nordmannen topper etter de første par dagene av turneringen i New Jersey.
The Northern Trust
Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til
23/08/2021 KLOKKEN 22:43
«Shot gained: Off the tee» er en statistikk som viser hvor mange slag spillerene har tjent til resten av feltet med slagene fra tee. Viktor Hovland har tjent utrolige 4,3 slag på utslagene til resten av feltet så langt denne uken.
Discoverys golfekspert er imponert over tallene, men ikke sjokkert.
– Det er veldig imponerende tall. Han har toppet den statistikken tidligere så det er ikke sånn veldig overraskende. Det forteller oss at han er veldig trygg med både driveren og med woodene, forteller Thorp.
– Han klarer å sette ballen i spill og i gode posisjoner veldig ofte og det blir viktig i helgen også hvis han skal ha en mulighet for å avansere. Greenen er små og med mye onduleringer så jo oftere du kan slå ballen fra fairway, desto større mulighet har man å komme nærme flagget og gjøre nok birdies, sier han videre.
Sett denne?

Ball forsvant opp tilskuerens shorts: – Mulig å få byttet den ballen eller

Lav runde i vente?

23-åringen fra Oslo er bare ett slag under par på par 5-hullene på banen så langt i turneringen. Tre birdies og to bogeys er fasit etter de første dagene. Klarer han å ta vare på disse hullene som normalt sett er birdie-hull tror Thorp at en lav score er innen rekkevidde i helgen.
– Det er litt udyktighet på de par fem hullene hittil. Når det bare er tre av de så er det enda viktigere å ta vare på de mulighetene. Spesielt hull 6 og 13 er det mulig å nå inn på to og de må han bare ta vare på. Hvis han fortsetter å sette seg i gode posisjoner og tar vare på par femhullene kan han helt klart gå en lav runde i helgen.
Har du sett dette herlige intervjuet med Hovland etter åpningsrunden?

Hovland brøt ut i latter etter Tiger-sammenligning: – Easy now!

Den perfekte balansen

Nordmannen har det siste året jobbet mye med å øke hastigheten på køllehode for å få de ekstra meterne på golfbanen. Det har gått litt utover treffsikkerheten fra tee i turneringene tidligere i år.
– Han mistet litt presisjon, men det er noe man må veie litt opp imot andre deler av spillet. Det han har sett litt på er at hvis han øker lengdene litt så taper han ikke så mye på ligge litt oftere i roughen, det jevner seg litt ut. Det er klart at noen baner vil ha et større behov for en bedre presisjon. Det viktige er at han klarer å beholde presisjonen som har gjort han så bra som han er, samtidig som han fortsetter å jobbe med å slå ballen lengre, sier Thorp.
I The Northern Trust denne uken deimot har han funnet den perfekte balansen mellom både presisjon og lengde. I tillegg til å lede «Shot gained: Off the tee»-statistikken ligger Hovland på en tredjeplass over presisjonen med driveren med 85 prosent fairwaytreff (24 av 28) og på en 8. plass på «Driving Distance»-statistikken med en snittlengde på 313,9 yards.
Viktor Hovland slår ut på tredjerunden i The Northern Trust klokken 18:40. Nordmannen spiller sammen med amerikanske Patrick Cantlay.
Så du denne?

Tar av etter Spieth-magi: – Det er ikke sant!

The Northern Trust
Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren
23/08/2021 KLOKKEN 22:39
The Northern Trust
Her mister Hovland besinnelsen
23/08/2021 KLOKKEN 20:13