Forbannet Hovland med katastrofedag – ødela putteren

Joakim Opphus

Oppdatert 24/08/2021 klokken 01:24 GMT+2

Viktor Hovland fikk det virkelig tøft på den siste runden i The Northern Trust. En frustrert Hovland måtte spille halve runden uten putter etter at han i sinne smalt den i sin egen golfbag og bøyde kølla.

Viktor Hovland

• Se BMW Championship fra torsdag på GOLFTV
Sisterunden i The Northern Trust er nok en runde Viktor Hovland kommer til å glemme ganske raskt. Det var en dag hvor nærmest ingenting stemte for 23-åringen.
Nordmannen gikk siste runden på 77 slag, seks slag over par. Han endte på en delt 43. plass til slutt i turneringen i New Jersey. Han faller med det fra en 11. plass i FedEx-cupen til en 14. plass.

Krisehull

Problemene for nordmannen startet på hull 5. Hovland slo utslaget ut i trærne til høyre. De klarte aldri å finne ballen, og måtte spille på den provisoriske ballen han hadde slått fra tee-stedet. Problemet var at også den ballen havnet i det samme område.
De klarte heldigvis å finne den ballen, men han måtte bare hakke seg fremover på det femte hullet. Hele åtte slag tok det før han klarte å få ballen i hullet. Kvadruppel-bogeyen betydde at gutten fra Ekeberg var helt ute av seierskampen. Han falt med det fra 13 slag under par tilbake til ni slag under par, og var på det tidspunktet sju slag bak lederen.

Forbannet Hovland

Han fikk en liten revansj med en birdie på det neste hullet, men problemene skulle fortsette for Hovland. Hull 8 er normalt et hull man håper å gjøre birdie på, men der endte 23-åringen opp med å gjøre en dobbelbogey.
Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for den vanligvis så sindige nordmannen. Hovland smelte putteren knallhardt i golfbagen da han gikk av green på det åttende.
Se videoen av en forbannet Hovland:

Her mister Hovland besinnelsen

Putteren ble bøyd og dermed måtte han spille de siste ti hullene av runden uten putter.
Han fortsatte å kjempe for plasseringene på de siste ni hullene. Han tok i bruk både sandwedgen og 9-jernet som putter på de siste hullene.
Han gjorde birdie på hull 10, som ble etterfulgt av to bogeys på hull 11 og 12 før det kom en ny birdie på par 5-hullet det 13.
Se birdien på hull 10:

Må putte med uten putter: – Det var det som skulle til

Han er nær ved å gjøre eagle på det kort par 4-hullet det 16, men gjør en god birdie i stedet etter han nettopp hadde gjort bogey på hull 15.
Han avsluttet katastrofedagen med par på de to siste hullene, og kunne signere 77 på scorekortet etter runden.

Utsettelser

Hovland startet runden på en delt sjetteplass kun tre slag bak lederen, og hadde forhåpninger om å kjempe om seieren, men den gang ei.
Men det er bare to dager til neste turnering starter, BMW Championship, og det er helt sikkert en revansjelysten Hovland som står på første tee på torsdag.
Den siste spilledagen ble forskyvet fra søndag til mandag på grunn av den tropiske stormen Henri. Runden ble utsatt flere ganger også på mandagen, men spillerne kom etter hvert i gang på sisterunden. Spillerne spilte i grupper på tre og startet på både hull 1 og 10 for at de skulle bli ferdig med runden i løpet av mandagen.

Omspill

Det måtte omspill til for å kåre en vinner av turneringen. Både amerikanske Tony Finau og australske Cameron Smith lå begge på 20 slag under par etter 72 spilte hull.
Spillerne ble kjørt til tee på hull 18 hvor det hele skulle avgjøres, og det ble klart rimelig fort hvem som kom til å vinne. Finau smalt ut en kanon-drive midt i fairway, mens Smith slo ballen langt ut til høyre og «out of bounds».
Dermed handlet det kun om for Finau å spille klokt og han kunne innkassere sin andre seier i karrieren og den første på 1975 dager. Han vant sist Puerto Rico Open i 2016.
Det var den samme turneringen som Viktor Hovland tok sin første triumf på PGA-touren i 2020.