Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland vant Memorial 2023 etter nervepirrende omspill: – Jeg er målløs

Oppdatert 05/06/2023 klokken 01:19 GMT+2

Viktor Hovland lå slaget bak lederne før søndagens sisterunde i The Memorial. Det endte med et intenst omspill søndag kveld norsk tid.

Hovland til Discovery etter thrilleravslutning: – Ristet i hendene

OSLO/OHIO (Discovery):
Viktor Hovland hadde satt seg selv i en drømmeposisjon før søndagens sisterunde i The Memorial.
Nordmannen leverte en ellevill tredjerunde lørdag, som gjorde at han kun lå slaget bak lederne før sisterunden i Ohio med -5.
Golfgale nordmenn har nemlig blitt godt vant med at Hovland er med i tetkampen på søndager den siste tiden. 19.15 norsk tid slo han ut på Muirfield Village Golf Club, og det startet svært bra for Ekeberg-gutten på «front nine», før det ble en nervepirrende avslutning på sisterunden. Det hele resulterte i et intenst omspill mellom Hovland og amerikanske Denny McCarthy.
Spillerne trengte kun å gå ett hull i omspillet, og der var Hovland sterkest. Nordmannen vinner dermed Memorial 2023! Det er Hovlands fjerde seier på PGA-touren hittil i karrieren.
– Det har ikke sunket inn enda. Jeg er litt målløs. Dette var utrolig kult. Jeg hadde en fin start, sier Hovland til Discovery etter at seieren er et faktum.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med vakker birdie: – En vill birdie

Birdie-show innledningsvis

Nordmannen startet med solid spill i Ohio søndag ettermiddag norsk tid.
På hull 1 og 2 gikk 25-åringen av med par, før han virkelig viste hva han er laget av på green på det påfølgende hullet.
Etter et vakkert innspill på par 4-hullet, senket nordmannen birdieputten på mesterlig vis fra rundt tre meter og gikk opp i delt ledelse på dette tidspunktet.
– Jadda! Da er han minus én i dag plutselig og i delt ledelse. Det er altså så rått det der, utbrøt Discoverys golfkommentator Per Haugsrud da Hovland senket birdieputten.
– For en putting og for en golf. For en birdie og øverst på lista, fulgte Discoverys ekspertkommentator Henrik Bjørnstad opp.
Rory McIlroy ville ikke være noe dårligere enn Hovland, og vartet opp med denne på hull 4. Saken fortsetter under videoen!
picture

Ellevill birdie fra golfstjernen: – Woow!

Deretter ble det par på de fire neste hullene, før Hovland måtte notere seg for dagens første bogey på hull 8.
På det påfølgende hull 9 ble scorekortet igjen rammet av en «firkant» og nok en bogey var et faktum.
– Nå må han bli med toget ellers vil han bli stående igjen på perrongen, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp etter nok en bogey fra Ekeberg-gutten.

Fram og tilbake

På «back nine» var Hovland nødt til å løfte seg for å henge med i tetkampen, og det gjorde nordmannen med glans.
Etter et fantastisk innspill på hull 10, kunne 25-åringen enkelt senke birdieputten og han var for alvor tilbake.
Han fulgte opp med et glimrende andreslag på hull 11, og han kunne putte for eagle, men «safet» og la opp for nok en birdie som han også senket.
Da var Hovland plutselig tilbake på -6 og på en delt andreplass, kun slaget bak ledende Denny McCarthy.
picture

Viktor Hovland i aksjon på sisterunden søndag.

Foto: Getty Images

– Helt nydelig. Dette er starten sin på de siste ni, sa kommentator Haugsrud etter nok en birdie.

Intens avslutning

Men når Hovland så ut til å ha funnet tilbake til rytmen, måtte nok en bogey noteres på scorekortet på hull 12. 25-åringen var med det tilbake på -5, og plutselig tre slag bak amerikanske McCarthy.
På det påfølgende hull 13 la Hovland seg fint inne på green, rundt fem meter fra flagget, på innspillet. Birdieputten ble for lang, og par var et faktum.
Hovland la seg nesten opp for en meget god birdiemulighet på hull 14, men innspillet holdt seg ikke på green og han to-puttet for par. Hull 15 resulterte i ny birdie fra Viktor, og han var plutselig kun to slag bak McCarthy igjen.
Deretter ble det med enkel par på hull 16, før Hovland vartet opp med en vidunderlig birdieputt på hull 17. Da var han kun slaget bak McCarthy i ledelsen.
– Han er så iskald og rå altså. Det er game on nå, utbrøt Haugsrud etter monsterputten til Hovland.
På søndagens siste hull ble det med par, og Hovland endte sisterunden på -2 og totalt -7 i Memorial. Når McCarthy da noterte seg for bogey på hull 18, endte det hele med omspill mellom Hovland og amerikaneren.
Der trengte spillerne kun å gå et hull, hvor nordmannen var sterkest. Hovland vinner dermed Memorial 2023 etter en mesterlig avslutning.
Se den avgjørende putten til Viktor!
picture

Kommentatorene tar av når Hovland senker seiersputten: – Nå er det bamseklem

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame