Populære sporter
All sport
Vis alt

Fotballikon gratulerer Hovland etter triumfen

Joakim Opphus

Publisert 05/06/2023 klokken 11:17 GMT+2

Viktor Hovland er på manges lepper etter sin første seier på amerikansk jord i The Memorial Tournament.

Hovland kødder med golflegenden: – Føler du hadde noe med det å gjøre

Men kanskje den største stjernen som å har lagt merke til nordmannens triumf i The Memorial er det portugisiske fotballikonet Luis Figo.
«Congrats» skriver den tidligere Real Madrid- og Barcelona-spilleren i kommentarfeltet til Hovlands nyeste post på Instagram.
picture

Luis Figo sender sine gratulasjoner i kommentarfeltet etter Viktor Hovlands seier i The Memorial. Foto: Skjermdump av Viktor Hovlands instagram.

Foto: Instagram

Fotballstjernen er ikke den eneste profilen som har kommentert på innlegget. Hekkestjernen Amalie Iuel, artist/skuespiller Thomas «Fingern» Gullestad, Avaldsnes-trener John Arne Riise og komiker Bård Ylvisåker sender også sine gratulasjoner.
Hovland mottar også beundring fra blant annet Jan Åge Fjørtoft, Halvor Egner Granerud, Kristian Thorstvedt på Twitter.

US Open-favoritt

Også innad i golfverden får den norske golfstjernen rikelig med oppmerksomhet. En som har vært ute å hyllet nordmannen er seks ganger majorvinner Phil Mickelson.
«Da Viktor Hovland ble proff var han en solid spiller. Siden den gang har han jobbet hardt med spillet sitt, økt hastigheten, forbedret puttingen og chippingen enormt og er nå en av de beste i gamet. Etter denne seieren og spillet hans i PGA er han favoritt til å vinne US Open».
Det skriver LIV-spiller Mickelson på sin
Ekspert for Golf Channel, Brandel Chamblee, hadde også flere store ord å komme med i sin analyse av Hovlands sisterunde.
– Når du ser fremover til US Open om bare et par uker og du tenker på den banen der, og hvordan spillet hans er akkurat nå... det er ikke bare Rose Zhang (LPGA-spiller) som trender i riktig retning for tiden. Denne unge mannen kommer til å få en enorm stjernestatus i tiden som kommer, oppsummerer Chamblee analysen.

Major-følelse

Også CBS' golfjournalist Kyle Porter var ute på twitter og lot seg imponere av golfspilleren fra Ekeberg.
«En stor og viktig seier for Viktor Hovland. Han har vunnet profesjonelt i et enormt tempo (7% gjennom 110 turneringer), men manglet en skikkelig «jeg er den beste spilleren her blant de fleste av de beste spillerne i verden»-seier under majorlignende forhold. Nå har han fått det. Fantastisk, jeg elsker å se det». skriver han.
Golfjournalist for Barstool Sports Dan Rapaport hadde følgende å si om Memorial-vinneren:
«Viktor Hovland tok karrierens største seier i The Memorial. Hjertesorg i PGA Championship, men måtte ikke vente lenge på revansje. En maskin til å slå ballen. Alltid med i miksen i majorturneringer for tiden. Og Muirfield Village spilte virkelig som en major».
Hovland selv følte også at seieren føltes ut som en major-triumf.
– Det føles veldig kult å vinne min første seier på amerikansk jord, spesielt i en turnering som denne, der golfbanen denne uken uten tvil er vanskeligere enn de fleste store majorbanene vi spiller. Det føltes som en major. Så det var veldig kult at jeg klarte å få det til på et sted som dette, sa Hovland på pressekonferansen etter triumfen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame