02.06.22 - 13.00
Ferdig
The Memorial Tournament
Individuelt - Men • Finale
Før kamp

Individuelt -

    
30
Highlights 
 
 Supprimer
 

Han legger den helt inntil og gjør par på siste for en runde på 73 slag, ett slag over par på runden.

 

Andreslaget sender han opp på green. Han har en 12 meters putt ned bakken.

 

Han avslutter med å sende ute en solid drive på det siste. Har bare 149 yards inn på andreslaget.

 

Hull 9: Par 4, 417 yards

 

Han gir det et godt forsøk men det blir nok et par for Viktor. Skal nå ut på det siste hullet for dagen.

 

Han ender opp litt kort på innspillet og har en ti meters putt opp bakken for birdie.

 

Hull 8: Par 3, 200 yards

 

Han toputter for et par Viktor. Så han holder seg på par totalt.

 

Ballen lå nok ikke bra i sanda for den bare skyter fart ut av bunkeren og ruller seks meter forbi hullet. Får en lang birdieputt.

 

Innspilet ennder opp i green bunkeren til venstre av green. Men kanskje kan han få bunkerslaget nærme å gi seg selv en birdiemulighet.

 

Kanondrive ut på det syvende. 320 yards lang og bare 243 yards inn til pinnen som står kort og til høyre på green.

 

Hull 7: Par 5, 582 yards

 

Han setter den og gjør paret sitt.

 

Putten ruller over en meter forbi hullet og igjen så får han en liten retur. Denne for par.

 

Innspillet er trygt midt på green. Putter fra ca. 14 meter for birdei.

 

Ballen legger seg i første klippen på høyre siden av fairway. Akkurat et par meter kort av bunkeren og akkurat de få centimeteren til venstre så han unngår den tjukke roughen.

 

Hull 6: Par 4, 455 yards

 

Men han setter returen. Og da komme dagens andre birdie endelig. Tilbake til par totalt og ett slag over på runden. Ligger på en delt 46. plass.

 

Er alt for hard på labben på eagleputten. Da forsvinner ballen noen meter forbi og han må kjempe for å klare birdien.

 

Han slår to perfekte slag på par fem hullet. Innspillet fra fairway er bare ni meter fra hullet og han putter for eagle.

 

Hull 5: Par 5, 547 yards

 

Det blir for vanskelig og han ryker på en bogey. Han er to over for dagen og +1 totalt i turneringen.

 

Slaget fra sanda er ikke så bra. Den lå litt vanskelig til, det skal nevnes, men han må kjmpe for par her. Har en fem meters putt igjen.

 

Han får ikke ballen på green dessverre. Den ender opp til venstre og kort av green og der lurer det en bunker.

 

Hull 4: Par 3, 210 yards

 

Hovland toputter og gjør sin sjette strake par.

 

Et flott innspill. Han slår den forbi hullet før den spinner noen meter tilbake . Putter for birdie fra ca. 5,5 meter.

 

Han har 128 yards inn på andreslaget fra høyrekanten av fairwayen.

 

I går så gikk siktet Hovland på teeboxen på hull 4 med utslaget på dette hullet. I dag velger han den tradisjonelle måten å spille hullet, ettersom flaggplasseringen i dag stå kort og venstre. Dermed er det ikke en like bra vinkel fra teeboxen på hull 4 som det var i går.

 

Hull 3: Par 4, 392 yards

 

Han lurer i parputten også. Hen herloig par-save etter å ha vært i problemer.

 

Men han ser ut til å redde seg her faktisk. Nydelig nærspill av Viktor som er bare en meter fra hullet etter pitchen.

 

Han har utrolig flaks med utslaget Viktor. Ballen stoppe i roughen bare et par meter kort av bekken. Andreslaget derimot sender han over på motsatt side av fairway på venstre. Har en god vinkel inn til flagget, men det spørs hvordan den ballen ligger.

 

Hull 2: Par 4, 459 yards

 

Han klarer ikke å sette birdieputten og toputter for et par. Han holder seg på par totalt og ligger på en foreløpig delt 45. plass.

 

Han finner green igjen og har en birdieputt fra litt over fire meter. Ganske grei linje også opp bakken og faller fra høyre mot venstre.

 

Nok en god drive ut på hull 1 fra Viktor. Mye bedre sammenlignet med gårsdagen da han sendte ballen rett ut i skogen og måtte droppe. Har 166 yards inn på andresalget.

 

Hull 1: Par, 4, 490 yards

 

Han setter den testeren. Han runder dermed på ett slag over par etter de første ni hullene.

 

Igjen så slår han den litt fort slik at den ikke faller til høyre. Leste den nok riktig, bare litt for hard. For en liten tester tilbake for par.

 

Ett nydelig innspill. Litt forbi hullet, men han putter for birdie fra seks meter. Litt små-tricky putt ned bakken som igjen faller fra venstre mot høyre riktignok.

 

Perfekt av Hovland. Han smeller ut en 317 yards drive til høyre i fairway. Har 170 yards inn på andreslaget.

 

Hull 18: Par 4, 484 yards

 

Men han setter en veldig god putt for å redde paret. Det er viktig det!

 

Chippen for han ikke ordentlig tak i og den blir for kort.

 

Han drar med seg den litt til venstre og ligger i fringen. Men han har ikke så alt for lang til hullet rett i overkant av tre meter.

 

Ballen ser ut til å ligge greit til i første klippen til høyre. Bør ikke være noe problem derifra, så lenge han ungikk å havne i det tjukkeste.

 

Hull 17: Par 4, 485 yards

 

Det blir en god toputt fra Viktor som gjøre nok et par. En mye mer stabil først ni så lang i dag enn i går, hvis vi ser bort i fra dobbelbogeyen hull 13.

 

Et fint jernslag av Viktor inn på det 16. Han sikter til venstre av flagget og ligger trygt midt på green. Han putter for birdie fra ca. sju meter.

 

Hull 16: Par 3, 200 yards

 

Men birdieputten er god. Han gjør rundens første birdie på etter seks spilte hull.

 

Chippen er okei, har en putt på to og en halv meter for birdie. Men det er ikke den enkleste linja han har. Ned bakken og fra venstre mot høyre.

 

Han treffer ikke ballen helt rent, så den blir litt for kort. Ligger i forkant av green med 27 meter til hullet, men kan han få tredjeslaget nærme så kan det fortsatt vanke en birdie her.

 

«Absolute beauty av Viktor op utslaget. 303 yards lang drive og 260 yards inn til pinnen som står langt bak på green. Har dermed en del green og lande på i forkant og rulle nærme.

 

Hull 15: Par 5, 561 yards

 

Setter den lille tester for par i det minste. Holder seg på +1, som er en delt 56. plass.

 

Han hadde en bra linje, men han slår den litt for hardt og slår den gjennom linja.

 

Glimrende innspill også. Han har er en 3,5 lang putt for birdie som faller fra venstre til høyre.

 

Utslaget er strålende midt i fairway og bare 135 yards inn på andreslaget. Vi vet at Viktor er en av de beste spillerne på touren til å slå tilbake etter bogeys og dobbekbogeys, kanskje kan vi få en med en gang her?

 

Hull 14: Par 4, 360 yards

 

Chippen på fjerdeslaget setter han nesten, men han ryker dessverre på en dobbelbogey og faller ned til +1.

 

Fjerdeslaget lander han på greenen men han får ikke no stopp fra roughen og den ruller over greenen og legger seg i roughen på motsatt side av green.

 

Han får slått den første ballen, men den ligger helt inntil out of bounds gjerdet og da får han ikke noe fri dropp. Tredjeslaget sender han bare så langt frem som han klarer. Den legger seg i roughen 30 meter kort av hullet.

 

FORE! roper Viktor. Han «shanker» ballen rett ut til høyre. Ballen tar en ekstra sprett på golfbil-veien. Han sender ut en provisorisk ball, men også den sender han ut i samme område til høyre. Caddie Shay Knight skal visstnok være ganske sikker på at den første ballen er i spill.

 

Prøver å kutte venstre hjørnet, men driven er for kort og den blir hengende igjen i roughen. Kommer seg akkurat over fairwaybunkeren og han har 143 yards inn på andresalget.

 

Hull 13: Par 4, 455 yards

 

Parputten sitter trygt i koppen og tredje par for Viktor på runden etter tre spilte hull.

 

Herlig lengdekontroll på putten av Viktor. Han legger den halvmeter fra hullet og det bør bli en tredje strake par.

 

Han er aggressiv som alltid og går rett på flagget. Er litt lang og stopper i fringen 9 meter lang av hullet. Blir en rask putt ned bakken, men det er ikke det verste stedet å ligge på det hullet. Men både bunkeren og vann i spill.

 

Hull 12: Par 3, 180 yards

 

Han klarer ikke å sette birdieputten dessverre, den stryker høyrehullkant og det blir et par.

 

Et nydelig innspill. Han er like over fire meter over hullet. Litt uflaks at den ikke tar bakken ned mot hullet mer, så det blir en litt tricky putt ned bakken som faller fra venstre til høyre.

 

Jepp, han legger seg bare opp i andre del av fairwayen. Fairwayen på hull 11 splittes i to av en bekk som renner gjennom hullet.

 

Utslaget finner roughen til høyre. Den kommer seg akkurat over bunkeren, og han 283 yards inn på andresalget. Spørs om han bare må legge seg opp nå.

 

Hull 11 er en av banens letteste hull med en snittscore på 4,88. Kun en av fem hull hvor snittscoren er under par. Da kan vi kanskje håpe på en birdie fra Viktor her i dag.

 

Hull 11: Par 5, 580 yards

 

Strålende chip av Viktor, som viser herlig nærspill. Han legger ballen helt inntil hullet og går av med en enkel åpningspar. Mye bedre start enn i går, det er helt sikkert.

 

Ikke det beste treffet på innspillet. Ballen går litt ut høyre og og tar bakken ned fra det øverste platået. 20 meter frem til hullet også spørs det om han velger å putte eller chippe den.

 

Strøken førstedrive. Litt opp langs venstrekanten av fairway. Har 184 yards inn på andreslaget.

 

Hull 10: Par 4, 472 yards

 

Viktor gjør seg klar på rundens første hull, banens tiende.

 

Det var en første runde som varierte en del for Viktor, men man sitter med en følelse av han hare en lav runde innabords, hvis han får luket vekk de unødvendige feilene som han gjorde på torsdagsrunden. For birdiene var det nok av i går.

 

Bare et kvarter til Hovland er i gang på runden. I dag starter han fra hull 10.

 

Kl. 13:36 slår Hovland, Schauffele og Fitzpatrick ut på dag to.

 

Det er en ny dag og Viktor Hovland er om litt over en time klar for på første tee for sin andre runde i The Memorial Tournament.

 

Desverre så klarer han ikke å få den parputten i hullet. Da blir det en irriterende bogey på det siste hullet og en runde som ender på ett slag under par. Det er en godkjent runde fra Viktor, men det kunne vært så mye bedre hadde det ikke vært en så rufsete start.

 

Et okei bunkerslag av Viktor, men han får ikke mye stopp på slaget så den ruller litt forbi hullet. Rett over to meter har han for å redde par.

 

Han må grave frem ballen som lå dypt i roughen. Ballen ender opp i greennkeren til høyre og kort av green. Har en god vinkel inn til flagget riktignok, men hele 18 meter fram.

 

Han klarer dessverre ikke å finne det kortklipte på det siste hullet. Han ligger i roughen til venstre og har 168 yards inn til pinnen.

 

Hull 18: Par 4, 480 yards

 

En enkel to-putt fra Viktor. han slår seg helt inntil hullet og holder seg på -2.

 

Innspillet er trygt og godt midt på green. Ingen opplagt birdiesjanse fra 11,5 meter, men han har vært god med putteren i dag så kanskje kan han dra i en monsterputt.

 

Strålende drive ut på det 17 også. 307 yards lang og splitter fairway.

 

Hull 17: Par 4, 485 yards

 

Men han senker nok en putt og redder par. Det var viktig!

 

Han lander bunkerslaget litt for langt inn på green og ballen forsvinner 3,5 meter forbi hullet. Skal slite for paret her.

 

Innspillet på hull 16 ender opp i bunkeren over green. Han omtrent 10 meter til hullet.

 

Etter birdien på forrige klatrer Viktor opp til en 20. plass.

 

Hull 16: Par 3, 204 yards

 

Han er sikker og han går opp til -2!

 

Han velger å bruke putter'n. Han er bittelitt hard på labben og den er en liten meter forbi hullet.

 

Innspillet er bra det. Den for en litt har sprett og ruller litt avgårde og legger seg i roughkanten. Men han chipper for eagle og har en god sjanse for å gå av med en birdie.

 

Han har hvertfall funnet seg selv med driveren nå. Han smeller ut en 314 lang drive ut på det 15. og hhar 251 yards inn.

 

Hull 15: Par 5, 561 yards

 

Nei og nei!! En stygg lip-out fra Viktor. Ballen er bare noen få millimeter for mye til høyre, og tar en 180 graders tur rundt hullet og ut. Det var synd etter det fantastiske innspillet.

 

Men han viser at det er flere måter å spille dette hullet på. Man må ikke drive green hver dag, som han gjorde for to år siden. Innspillet er glimrende og han har bare en og en halv meter for birdie!

 

Han velger den sikre veien i år. Han legger seg opp i fairway.

 

Vi husker godt hva Viktor Hovland gjorde på dette hulllet tilbake i 2020-utgaven av turneringen. Hva velger han å gjøre i år mon tro?

Video - Mistet det etter Hovlands monsterdrive: – Hva er det for et slag?!

01:09
 

Hull 14: Par 4, 360 yards

 

Han er sikker på parputten og holder seg på -1 for runden og turneringen. det holder tilen foreløpig delt 33. plass fire slag bak lederne.

 

Tredjeslaget er også litt for kort og han har en meter igjen for par.

 

Han ender opp for kort med andreslaget. Han ligger 7 meter kort av flagget rett i forkant av green.

 

Strålende utspill på hull 13. Han ligger fint i venstrekanten av fairway. Med bare 10o meter sånn omtrent til pinnen.

 

Hull 13: Par 4, 455 yards

 

Han er så rå og setter den lange birdieputten faktisk og han er dermed under par for turneringen.

 

Innspillet lander trygt på green og han får en ganske lang birdieputt på drøye fem og en halv meter.

 

Hull 12: Par 3, 180 yards

 

Men han slår et veldig bra slag og er bare noen får centimeter unna å sette den faktisk. Plukker opp et enkelt par i det minste.

 

Innspillet fra roughen sender han over green og han vil få nok en rask chip ned bakken mot hullet.

 

Han legger seg opp, men det er langt i fra noe bra slag. Han ender opp i roughen til venstre av fairway.

 

Perfekt drive ut på par fem hullet. Ligger i fairwayen, men har 310 yards inn på andreslaget. I tillegg så er det en bekk som går foran greenen, så er nok det kloke valget og legge seg opp i fairwayen her.

 

Hull 11: Par 5, 588 yards

 

Denne gangen så vil ikke putten i koppen og det blir et par

 

Han følger opp med en like bra innspill. Han er bare 3,5 meter kort av hullet og putter for birdie nummer fem på runden.

 

Perfekt drive av Viktor som splitter fairway.

 

Hull 10: Par 4, 472 yards

 

Og den sitter akkurat som den gjorde på hull 8. Han holder seg på par og runder de første ni hullene, etter en ganske så varierende start, på par... utrolig nok.

 

Som ventet blir bunkerslaget litt for heit og den ruller en god del forbi. Får en parputt som er ganske nøyaktig like lang som birdieputten han satte på forrige hull.

 

Ikke noe godt innspill dessverre. Lå nok veldig tjukt i roughen. Han ender opp i greenbunkeren til høyre av green og for ett lynrask slaf fra sanda hvor alt heller vekk fra han og ned mot hullet.

 

Driven sklir akkurat noen meteren ut i roughen til venstre fra Viktor. Han har 128 yards inn på andre slaget. Gar en god vinkel til flagget som står til venstre på green.

 

Hull 9: Par 4, 417 yards

 

Birdieputten sitter!! Herlig av Viktor som er på par etter åtte hull som har bydd på det meste.

 

Et helt nydelig innspill av Viktor. Han er litt høyre av flagget, men bare med tre meter og har en mulighet for to starke birdies her nå.

 

Hull 8: Par 3, 200 yards

 

Den er han sikker på og berg og dalbane-starten fortsetter for Hovland som gjør runden tredje birdie. Har dessverre komme to bogeys og en dobbelbogey også.

 

Eagleputten blir halvannen meter for lang og har en liten retur for en birdie.

 

Han har faktisk et slag fra roughen og han slår et meget bra slag. Han får den helt opp på green og putter for en eagle. Eagleputten er riktig nok 12 meter lang.

 

Uff, han misser fairway til høyre. Det ser ut som den legger seg akkurat over bunkeren og det spørs om han får slått noe særlig på den. Kanskje må slå den på baseball-måten igjen.

 

Hull 7: Par 5, 582 yards

 

Fjerdeslaget sender han en halvmeter for kort. Han setter den halvmeteren for en bogey og han går tilbake til +2 og en delt 86. plass. En veldig rufsete start av Viktor så langt.

 

Men han klarer ikke engang å få ballen ut av den ekstrem seige roughen. Ballen legger seg i greenkanten.

 

Ikke noe bra innspill fra Viktor fra fairwayen. Han sender den ut iroughen til høyre av green, og han vil få en rask chip ned mot hullet.

 

Nydelig drive av Hovland som er ganske så nøyaktig midt i fairway. Har 171 yards inn på andreslaget.

 

Hull 6: Par 4, 455 yards

 

Og birdiputten sitter midt i koppen og han kommer seg tilbake til +1 for runden. Han ligger på en delt 65. plass etter fem spilte hull, hvor han har variert stort fra det geniale til det håpløse.

 

Bunkerslaget er ganske bra det. Han sender den rett over en meter fra hullet og en god mulighet å slå tilbake med en birdie.

 

Innspillet er ikke langt unna å bli bra, men den ender opp i greenbunkeren til høyre og kort.

 

Strålende utslag på hull 5 av Viktor som slår den over hjørnet og kommer seg akkurat inn i fairwayen.

 

Hull 5: Par 5, 547 yards

 

Ikke overraskende så forsvinner ballen litt avgårde og ruller over forbi hullet og legger seg i greenkanten. Fjerdeslaget tilbake mot hullet blir noen centimeter for kort og det blir derfor en dobbelbogey etter den nydelige birdien på hull 3.

 

Men det litt tilbake på jorda igjen på hull 4. Inspillet havner ut til høyre av green. Andresalgetsender han bare noen få meter frem og den legger seg helt inntil bunkerkanten og han for en veldig vanskelig slag hvor han må slå ballen neste som et baseballslag.

 

Hull 4: Par 3, 210 yards

 

Han følger opp med å sette birdieputten! En helt utrolig birdie fra Hovland. Somer tilbake på par. Ingen er i nærheten av å tenke på å drive tee-box på hull fire der, men Viktor finner alltid de utroligste slagene.

 

andreslaget fra rouhgen er meget bra og han har en tre meter for en utrolig birdie.

 

VIKTOR HOVLAND ALTSÅ! Han slutter aldri å overraske. Han velger faktisk driver på det kort par fire hullet og sikter på utslags-område på hull fire! Han ender opp i roughen kort av tee dog, men for et slag og for en taktikk av nordmannen. Han har bare 70 yards inn på andreslaget, mens de to andre i gruppa ligger i faorwayen og har 140 yards inn.

 

Hull 3: Par 4, 392 yards

 

Et godt forsøk fra Viktor som sender ballen helt inntil hullet og plukker opp et enkel par.

 

Han er offensiv med innspillet, Viktor, men han er også farlig nære å sende ballen i bekken til høyre av green. Tror nok ikke planen var å lande den på høyresiden av flagget. Men han er tørr og putter for birdie fra rett under seks meter.

 

Litt mer Viktor som vi kjenner han på hull 2. Han er trygt i fairway etter et utslag på 290 yards, med 163 yards inn.

 

Hull 2: Par 4, 459 yards

 

Han gjør faktisk det! Det er en utrolig sterk bogey med tanke på hvor han slo utslaget. Her kommer det til å bli bogeys med tanke på de tøffe forholdene så her må man bare prøve å minimere skadene så mye som mulig.

 

Tredjeslaget fra ca. 30 meter er ganske bra. Han ford en opp til rett over to meter og han kan komme unna med kun en bogey.

 

Han må bare hakke seg ut fra den utrolig tøffe roughjen som er på banen i Ohio. Han slå seg frem til green-område, men han må slite for bogey etter at ballen legger seg i roughen.

 

Dessverre så finner ballen bekken og han må droppe.

 

Men det er langt ifra en bra start på runden. Han sender den langtu t i skogen til venstre, og der lurer det en bekk.

 

Hull 1: Par 4, 490 yards

 

Viktor stå klar på første tee hvor han tar frem driveren.

 

Viktor Hovland spiller sammen med Xander Schauffele og Matthew Fitzpatrick. Trioen slår ut på runden kl 18:36.

 

Hei og velkommen til denne livedekningen av Viktor Hovland åpningsrunde i The Memorial Tournament.

Viktor Hovland