Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands store utfordring: – Kan ikke la det plage meg igjen

Espen Blaker

Oppdatert 01/06/2022 klokken 22:01 GMT+2

Viktor Hovland og hans viktigste støttespiller er samstemte om hva som blir nordmannens største utfordring i denne ukens Memorial.

Hovland om «resultattørke»: – Vet hva jeg er kapabel til

  • Se Viktor Hovland i The Memorial Tournament på Discovery+ fra torsdag ca kl. 19. Få tilgang her!
DUBLIN, OHIO (Discovery): Discovery møter Hovland like etter at han har spilt 9-hulls Pro-Am dagen før Memorial-turneringen på ærverdige Muirfield Village Golf Club.
– Det er vanskelig der ute, men jeg syns jeg spiller ganske greit. Det blir en morsom test, banen spilles tøft nå så det kreves mye bra slag og en porsjon flaks, sier Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland i videovinduet øverst i saken!
24-åringen kommer fra to turneringsuker med varierende opplevelser, først en 41. plass i PGA Championship etterfulgt av en 21. plass i forrige ukes Charles Schwab Challenge.
– Jeg har egentlig én dårlig dag som ødelegger hver av turneringene. Ellers så er det ganske nærme å være oppi der. Jeg synes ballstrikingen begynner å komme tilbake der den burde være, og jeg puttet veldig bra forrige uke.
Da Discovery snakket med Hovlands caddie Shay Knight tirsdag morgen, var australieneren tydelig på at tålmodighet blir nøkkelen til suksess både denne uken og i tiden som kommer.
Se oppladningen til Memorial her
picture

Se oppladningen til årets Memorial

Hovland selv er av den samme oppfatningen, spesielt med tanke på de to siste års opplevelser ute på Muirfield Village.
– Denne uka handler det egentlig bare om å være tålmodig. Den banen her er veldig tøff, av og til så er det... du kan slå bra slag og ende opp i dårlige posisjoner. De to siste årene har det kanskje påvirket meg litt for mye, istedenfor å bare ta den bogeyen og komme meg videre, sier Hovland.
– Hvordan har det påvirket deg, og hva gjør du for å unngå at det samme skjer igjen?
– Altså, jeg vet jo hva jeg er kapabel til. Når jeg spiller bra så er det fairway, green og så gjøre enten par eller birdie. Det gjør jeg til vanlig, men utpå her kommer ikke det til å skje, sier Hovland, og fortsetter:
– Det er sånn banen er - man kommer til å slå bra slag som ender opp i bunker eller rough, som får deg helt ut av posisjon. Det dreper mye av rytmen der ute. Da må jeg bare akseptere det, ta straffen og gå videre istedenfor å la det plage meg og tro at jeg skal spille "perfekt" golf hele tiden. Det er ikke det det handler om.
Se Viktor Hovland i åpningsrunden i Memorial torsdag fra ca kl 19 på Discovery+!
Sett denne?
picture

Mimrer tilbake til sjokkbeskjeden: – Gratulerte meg selv

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame