Populære sporter
All sport
Vis alt

Toner ned Hovland-bildene: – Er lett å bli sin egen verste fiende

Joakim Opphus

Oppdatert 18/02/2024 klokken 13:39 GMT+1

På den tredje runden av The Genesis Inviational fikk man se bilder av Viktor Hovland man ikke ser så ofte. Discoverys golfekspert derimot lar seg ikke skremme av de litt uvanlige Hovland-reaksjonene.

En frustrert Viktor Hovland på den tredje runden av The Genesis Invitational.

Foto: Eurosport

  • Følg Viktor Hovlands sisterunde i The Genesis Invitational fra kl. 17.35 i vårt livesenter på Eurosport.no.
– Når man er på søken og ikke helt finner den gode følelsen så er ofte veien til sånne reaksjoner ganske kort, svarer Discoverys golfekspert Marius Thorp på hvordan han tolket bildene av Viktor Hovland som både kastet kølla og slo rundt seg i frustrasjon på den tredje runden av The Genesis Invitational.
Hovland er inne i en liten bølgedal når det kommer til eget spill, og ved flere anledninger på tredjerunden i Los Angeles så man at det boblet i topplokket hos nordmannen.
– Det henger jo sammen med resultatene, men han jobber hardt, og har jo stått i timevis på rangen etter rundene med å finne den gode følelsen igjen.
Se situasjonene i videoene under. Her fra hull 4 hvor Hovland ikke var fornøyd etter en dårlig chip.
picture

– Gneldret litt mot caddien der óg

Situasjon nummer to er etter innspillet på hull 7:
picture

Boblet over for Hovland: – Oi, såpass!

På hull 12 fikk også utstyret unngjelde etter nok et dårlig innspill:
picture

Kaster kølla i frustrasjon: – Det sier det meste

Ingen humørspiller

Thorp tror ikke den store suksessen fra fjoråret har noen stor del i frustrasjonen i 2024.
– Det handler mest om at han ønsker å spille turneringer for å vinne og kjenne at han har kontroll og kan bare gå ut å utføre. Når man merker at det ikke skjer, og man gjør noen enkle feil, da blir det veldig frustrerende. Det handler ikke om at han vant FedEx-cupen og føler han han må levere sånn og sånn på grunn av det.
– Vil du si at Hovland er en humørspiller?
– Nei, det tror jeg absolutt ikke. Alle golfspillere løser situasjoner mye bedre når ting flyter. Det spiller ingen rolle hva du heter, eller hvilken verdensranking du har. Det er ofte vanskeligere i perioder hvor det går litt tråere å holde fokus på positivitet og man ser litt for mye på resultat.

Ikke bekymret

Hovland har lagt mye vekt i å prøve å finne tilbake til det gode spillet fra tee og med jernene, den såkalte «ballstrikingen». Nordmannen fortalte til Discovery etter andreunden at det har gått utover andre deler av spillet, som nærspill og putting som han «ikke har trent på i det hele tatt».
I høst gikk alt på skinner for Hovland. En rekke golfnettsteder og journalister mente at nordmannen var den beste spilleren i verden etter å ha vunnet FedEx cupen og vært en stor del av det Europeiske laget som vant Ryder Cup noen uker senere.
Thorp er langt i fra bekymret etter at det har buttet litt mer imot for Hovland i vinter.
– Jeg klarer ikke å legge mye i dette, det er ingen krise i det hele tatt. Det er ikke snakk om noen «missed cut» eller sisteplass. Det blir for meg, litt for lett å si at nå er alt borte. Det er det ikke, sier Thorp og trekker frem turneringsleder Patrick Cantlay som har vært en av tourens dårligste puttere så langt i 2024, men som denne uken er blant de beste.
– Det viktigste for Viktors del er å fortsette å bruken tiden riktig, være tålmodig og prøve å stå minst mulig i veien for seg selv. Det er veldig lett å si, men vanskelig å utføre. Det er lett å bli sin egen verste fiende når man er inne i en sånn periode.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar av etter ellevill hole-in-one: – Gjorde han det der?

Thorp tror at så fort Hovland finner ut av «ballstrikingen» så vil resten av spillet følge etter.
– Akkurat det tror jeg veldig fort kommer til å skje. Vi har sett at når «ballstrikingen» kommer på plass så kommer veldig mye av det andre også. Det har en tendens til å gjøre det, og kanskje mer nå ettersom teknikken på nærspillet er der, men det bare er «touchen» som mangler.
Hovland ligger på en 27. plass etter tre runder på -4 totalt. Nordmannen slår ut kl. 17.35 med sørkoreanske Byeong Hun An på dag fire.
Duoen er ikke valgt ut i «featured group», men du kan følge Hovlands sisterunde fra kl. 17.35 i vårt livesenter på Eurosport.no.
Hovedsendingen som starter kl. 19.00 vil oppsummere Hovlands runde så langt og komme med oppdateringer fra Discoverys reporter på Riviera på nordmannens avslutning.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame