Populære sporter
All sport
Vis alt

Marerittavslutning for Woods – likevel videre til helgen

Even Lübeck

Oppdatert 18/02/2023 klokken 12:55 GMT+1

Tiger Woods klarte cuten i Genesis Invitational med et nødskrik.

– Burde lett ha slått fem-seks slag bedre i dag

  • Følg Genesis Invitational hele helgen på discovery+ og Eurosport.no
Det så lenge ut som Tiger Woods skulle ha få problemer med å ta seg videre til helgens to avsluttende runder i California, men en kollaps på de siste hullene gjorde at 47-åringen gikk fra -2 til +1.
Det virket lenge til å være ett slag for mye, men etter hvert som ettermiddagsgruppene gjorde seg ferdige steg sjansene for at cuten skulle gå på +1. Da spillet ble avsluttet fredag kveld var det ifølge statistikksiden datagolf 100% sjanse for at spillerne på +1 er sikret helgespill.
Woods åpnet turneringen med å gå torsdagens runder to under par etter en enorm avslutning med tre strake birdier, og han åpnet også med birdie fredag:
picture

Woods åpnet med birdie i comebacket: – Blir nesten litt rørt

Under fredagens runde hadde han to gode birdiemuligheter innledningsvis på hull 10 og 11 (startet på hull 10), men begge puttene strøk hullkanten. Så bokførte han to bogeyer på rad, på hull 12 og 13. Da snek tanken om at dett var dett for Tiger denne uken, som på det tidspunktet var på 60. plass og såvidt innenfor cutgrensen.
Men Woods slo tilbake på det påfølgende hullet, hull 14, som de beste stort sett gjør - slår til med birdie umiddelbart etter en bogey. I tillegg ble det birdie på hull 17, som gjorde at han rundet «back-nine» på par og var -2 etter de 27 første hullene.
Woods var inne topp 25 med fire hull igjen, etter par på hull 1, 2, 3, 4 og 5, men en grusom avslutning med bogey på hull 6, 8 og 9 gjør at det spøker for Woods med tanke på helgespill. Han er avhengig av at de som starter runden fredag kveld norsk tid spiller dårlig og at cutgrensen går på +1. Woods er +1.
– Jeg puttet ikke bra i dag, sa Woods etter fredagens runde.
– Jeg bommet på mange putter tidlig og dette er sannsynligvis den høyeste poengsummen jeg kunne ha hatt i dag. Jeg burde sannsynligvis ha slått fem eller seks bedre enn dette, lett.
Se hele intervjuet med Woods i toppen av saken.
Dette er hans første opptreden siden British Open i juli i fjor. Woods sliter fremdeles med en skade han pådro seg etter en alvorlig bilulykke i februar 2021.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame