• Følg Viktor Hovland i Featured Groups på GOLFTV. Han slår ut torsdag kl. 21.06
– Er glasset halvfullt eller halvtomt?
Det er det retoriske spørsmålet Discovery-ekspert Marius Thorp stiller når vi ber han analysere Viktor Hovlands sesongdebut i PGA-touren.
The CJ Cup
Hovland med flott avslutning i Las Vegas
17/10/2021 PÅ 22:06
Nordmannen endte til slutt på en 44. plass i Shriners Children's Open.
Man skal ikke legge altfor mye i bare én turnering, men tallene bak Hovlands prestasjon er ganske så oppsiktsvekkende.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland vekker oppsikt: – Jeg har trent litt

Best og verst

I PGA-tourens statistikkbank kan man dissekere spillernes prestasjoner i ulike deler av spillet. På et område var Hovland svakest av samtlige 72 som greide cuten.
I spillet rundt greenen tapte nordmannen hele 8,914 slag til konkurrentene. Nest nederst på lista er Carlos Ortiz, han tapte cirka fire slag.
– Den andre delen av spillet hans var veldig, veldig bra. Så er det kjapt å peke ut nærspillet, for det er det som hindrer ham en god plassering. Fra tee er det ingen som er bedre, så det er betryggende. Store deler av spillet er imponerende, sier Discovery-ekspert Marius Thorp.
Fra tee tjente nordmannen 5,44 slag på konkurrentene. Det er nesten ett slag bedre enn nestemann på lista, Corey Conners.

– Fant ikke flyten

Det er langt ifra første gang at spiller rundt greenen hindrer Hovland en topplassering, men hvorfor det gikk såpass galt forrige helg, har ikke Thorp noe klart svar på.
– Han virket ikke komfortabel. Han havner nok i en del vanskelige posisjoner. For oss er det vanskelig å vite hvordan slagene hans er ettersom han fikk mindre og mindre TV-tid, men jeg vil tro at han havner på feil sted litt for ofte. Vi ser at han får chipper på 7-8-9 fot, og når halvparten av de sitter, blir det en del bogeys. Så blir det en del småfeil her og der. Det er karakteristisk for en uke der ting ikke helt stemmer, sier Thorp.
Eksperten viser til torsdagen der Hovland pådro seg en dobbel bogey da utslaget hans på et par tre-hull fant veien oppunder bunkeren.
– Han er over 300 yards i fairwayen nesten hver gang og kommer med gode innspill, men så blir det gjerne bogey den ene gangen han misser greenen. Når det skjer, er det litt vanskelig å holde det gode spillet gående når man blir så hardt straffet. Han fikk ikke den flyten. Han startet veldig bra, det er masse godt spill der, så vi ser hvor mye golf som bor i han, sier Thorp.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland etter runden: – Blir veldig straffet for små feil

– Vil nok ta tak

Statistikken viser videre at Hovland var blant de beste i klassen inn mot green (Tjente 5,26 slag), samtidig som han tapte nesten ett slag på puttingen.
Med andre ord var totalt sett bare et gjennomsnittlig spill rundt greenen som hindret han en plassering helt der oppe.
– Det er et område vi har pekt ut før. Der er det størst forberdringspotensial, og det har han sagt selv før også. Han har ikke hatt så mye tid på å jobbe på det. Det har gått i ett siden Ryder Cup, men når han nå får litt fri etter den kommende turneringen, vil han nok ta tak, sier Thorp.
Han utdyper at to uker med terping kan gi enorm uttelling om man for eksempel knekker en kode når det gjelder teknikk.

– Fokuser på det positive

Men før Hovland tar seg en aldri så liten pause, skal han spille THE CJ CUP i Las Vegas. Turneringen har et startfelt på 78 spillere. Det er ingen cut.
– Hvordan tror du han lar seg påvirke av den forrige turneringen?
– Normalt sett lar han ikke seg påvirke for mye av det. Det er der han er så flink. Han tar tak i det som er positivt. Han er jo fullt klar over at nærspillet ikke var godt nok, men så er det viktig ikke å glemme hvor mye annet bra det var. Han tar nok med seg det positive, samtidig som han er klar over at han må jobbe med det andre, sier Thorp.
– Kanskje har han det i bakhodet, slik at han bommer på de riktige stedene og får lettere slag, avslutter eksperten.
  • Følg Viktor Hovland – sammen med Xander Schauffele og Dustin Johnson – i Featured Groups torsdag og fredag på GOLFTV.
Sett denne?

Hovland fleipet med lagkameratene: – Vi har kanskje blitt litt for godt kjent

The CJ Cup
Hovland med birdie-tørke – endte dagen to slag under par
16/10/2021 PÅ 23:39
The CJ Cup
Tar caddien på senga med albatross: – Ser ut som han har ramlet av månen
15/10/2021 PÅ 22:35