• Se Viktor Hovland i FedExCup Playoffs på GOLFTV fra 17. august. Få tilgang her!
Torsdag blir Viktor Hovland den første nordmannen i historien som pegger opp i PGA Championship. Turneringen blir den første majoren 22-åringen spiller som profesjonell, og er også årets første major.
Golf
Woods trekker seg fra egen turnering
14 TIMER SIDEN
Neste uke er det duket for 2019-20-sesongens siste ordinære PGA Tour-turnering, Wyndham Championship. Eurosport har fått bekreftet at Hovland dropper denne turneringen for å ta en liten pause før FedExCup Playoffs, de tre turneringene som avslutter sesongen.
Likevel får vi se en nordmann i feltet i Wyndham neste uke, da Kristoffer Ventura stiller til start. Det får Eurosport bekreftet av Venturas bror og caddie, Federico Ventura.
Turneringen blir Venturas siste i 2019-20-sesongen - om han ikke skulle levere et toppresultat. Ventura er for øyeblikket nummer 159 på FedExCup-rankingen (Hovland er nummer 24), og det er kun de 125 beste som får innpass i FedExCup Playoffs.
  • Se Wyndham Championship på GOLFTV fra 13. august og FedExCup Playoffs fra 17. august. Få tilgang her!
Dette er Viktor Hovlands turneringsplan for resten av inneværende sesong:
  • PGA Championship (6-9 august)
  • FedExCup Playoffs, turnering 1: THE NORTHERN TRUST (17-23 august)
  • FedExCup Playoffs, turnering 2: BMW Championship (27-30 august)
  • FedExCup Playoffs, turnering 3: Tour Championship* (4-7 september)
*Om han fortsatt er inne blant de 30 beste på FedExCup-listen
I tillegg til å bli første nordmann i PGA Championship, er Hovland også første norske i FedExCup Playoffs, en serie på tre turneringer som blir spilt hver uke fra 17. august til 7. september.
Slik fungerer FedExCup Playoffs:
Når det gjelder playoff-turneringene, som markerer avslutningen på PGA Tour-sesongen, er det slik at de 125 beste på FedExCup-rankingen (som kan finnes her) får innpass i den første av de tre turneringene, THE NORTHERN TRUST, i Boston.
I den andre turneringen, BMW Championship, reduseres feltet til de 70 beste i FedExCupen. Dette gjelder rankingen etter turneringen i Boston, som betyr at de som ligger utenfor topp 70 fortsatt har mulighet til å snike seg med gjennom en god prestasjon den første uken. På den andre siden står spillere som ligger innenfor topp 70 før turneringen i Boston i fare for å dette utenfor og dermed gå glipp av BMW Championship med en dårlig prestasjon den første uken.
Sesongen avsluttes med den tredje og siste playoff-turneringen, Tour Championship. Her kuttes startfeltet ytterligere – kun de 30 beste på FedExCup-listen får være med å kjempe om seieren på East Lake Golf Club i Atlanta. Denne turneringen spilles med et slags jaktstart-system, som betyr at de spillerne som ved turneringsstart ligger best an i FedExCupen får tildelt en fordel i form av reduserte antall slag. Spilleren som ligger på førsteplass starter på -10, nummer to -8, og så fortsetter det ned til femteplassen på -5. Nummer 6-10 starter på -4, 11-15 på -3, og slik fortsetter det ned til nummer 26-30 som starter på par.
Viktor Hovland ligger for øyeblikket på 24. plass på FedExCup-listen, og er dermed i rute til å få spille samtlige playoff-turneringer. Nordmannen ville i skrivende stund ha startet Tour Championship på -1, ni slag bak lederen.
Hovlands debutsesong som fullverdig PGA Tour-medlem har allerede vært et eventyr, og i løpet av den neste måneden kan altså nordmannens status i golfverden nå nye høyder. Det er bare å glede seg til en sesonginnspurt fylt med historiske øyeblikk!

Bryter ut i latter av «norsk» spørsmål: – Jeg skjønte det!

Golf
Åpner opp om den kontroversielle overgangen: – Vil banke dritten ut av hverandre
25/11/2022 KLOKKEN 12:44
Golf
Sjekk superstjernens elleville inntjening i 2022 – dro inn over 300.000 kroner per hull
24/11/2022 KLOKKEN 18:47