Etter noen knallgode resultater i PGA-touren, der Hovland klatret opp to plasser på verdensrankingen, var det få som forventet en stor endring i golf-utstyret til 22-åringen før neste turnering.
Men under PGA-tourens Memorial-turnering i Dublin, Ohio, presenterte Hovland fram sine helt nye jernkøller, Ping i210 irons.
Golf
Åpner opp om den kontroversielle overgangen: – Vil banke dritten ut av hverandre
I GÅR KLOKKEN 12:44
– Han bytta jernsettet for å få mer kraft og spinn på ballen. Han regnet med at det kommer til å bli harde greens og byttet for å få mer spill på ballen, sier Eurosports golfekspert Henrik Bjørnstad.

– Fascinerende

Og nettopp kølle-grepet mener eksperten er utrolig fascinerende for en spiller som nettopp har prestert stort med en helt annen taktikk.
– Det er ikke så oppsiktsvekkende at golfspillere fikler og bytter litt som det han gjør, men det er fascinerende at han ble nummer tre nummer rett før og at han likevel tør å endre taktikk. Det sier litt hvor trygg han faktisk er. Og det er jo bare veldig bra.
Men det er ikke første gangen nordmannen har utført et slikt stunt. Vi så nemlig lignende taktiske endringer i Puerto Rico da Hovland tok sin første PGA-seier, etter en «ping drive»-justering i golfutstyret.

– En superstjerne

For Hovland flyr høyt om dagen. Før Memorial-turneringen hadde nordmannen sikret seg en tredjeplass i PGA-touren i Ohio og markerte sitt nest beste resultat i karrieren. Tross litt rufsete spill i noen faser av PGA-touren har 22-åringen avansert godt på verdensrankingen opp til en 31. plass.
– Han rykket opp på verdensrankingen og er nå 31. Bare det er helt utrolig. Man må nesten klype seg i armen, sier Bjørnstad.
Og vi har mye mer godt i vente fra det unge golf-talentet.
– Det her går bare en vei for Hovland og man kan begynne å lure på hvor dette skal ende. Han er bare 22 år og har så vidt kommet i gang, men likevel spilt seg til nummer 31 i verden. Vi må innse at vi har med en superstjerne å gjøre, fortsetter han.
  • Hovland fortsetter jakten på sin andre seier i sesongavslutningen i årets PGA-tour. Se nordmannen i aksjon neste torsdag i World Golf Championships-FedEx St.Jude Invitational på GOLFTV. Sikre deg tilgang her!
Forrige fredag spilte Hovland meget godt:

Hovland etter kanonrunden: – En veldig bra dag

Golf
Sjekk superstjernens elleville inntjening i 2022 – dro inn over 300.000 kroner per hull
24/11/2022 KLOKKEN 18:47
Golf
Tjente 20 millioner kroner «uten å spille»
23/11/2022 KLOKKEN 10:15