Populære sporter
All sport
Vis alt

Thompson misset cuten på PGA-touren – gikk den nest laveste runden av en kvinne

Joakim Opphus

Oppdatert 14/10/2023 klokken 12:50 GMT+2

Golfstjernen Lexi Thompson (28) var tre slag unna å klare cuten da hun fikk spille på mennenes tour i Las Vegas.

Lexi Thompson

Foto: Getty Images

Etter å ha gått åpningsrunden på to slag over par ble det vrient for Thompson å snu trenden fredag. Hun kom seg inn til en 69-runde, to slag under par, og endte dermed turneringen på par etter to dager.
Thompson runde på 60-tallet er den nest laveste scoren av en kvinne på PGA-touren. Michelle Wie gikk 68 (-2) i Sony Open to ganger. Først i 2004 - da var Wie forøvrig kun 14(!) år gammel. Hun klarte det samme i 2006 som 16-åring.
Thomspon traff 12 av 14 fairwayer, 14 av 18 green og tjente over ett helt slag på resten av feltet på puttingen.
Thompson er den sjuende kvinnen i historien som får spille en PGA-turnering i golf. Hun hadde som mål å bli den andre til å komme seg videre når startfeltet splittes i to halvveis, men klarte det ikke.
– Å spille med gutta ga en utrolig følelse. Jeg har vokst opp med gutter, og jeg har alltid ønsket å være der ute på et PGA-arrangement. Jeg er veldig stolt, for jeg spilte skikkelig bra i dag. Jeg måtte bare holde meg til mine mål, og jeg klarte å nyte opplevelsen, sa Thompson til PGA-tourens nettsted.
Den eneste kvinnen som har klart cuten i en PGA-turnering, er Babe Didrikson Zaharias. Hun endte på 33.-plass i Phoenix Open i 1945.
Den amerikanske duoen Cameron Champ og Lanto Griffin leder helgens turnering i Las Vegas. De er begge tolv slag under par etter to dager.
(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame