Populære sporter
All sport
Vis alt

Fikk sjelden invitasjon – kan skrive golfhistorie fredag

Kristian Hennie

Oppdatert 13/10/2023 klokken 13:30 GMT+2

Amerikanske Lexi Thompson kan skrive seg inn i historiebøkene fredag.

Tutta i tårer etter bragden: – Nå blir det fest!

  • Følg Lexi Thompson og resten av PGA-eliten i Følg Shriners Children's Open på discovery+ denne helgen!
Shriners Children's Open på PGA-touren startet opp torsdag og avsluttes førstkommende søndag.
Forrige uke annonserte turneringsdirektør, Patrick Lindsey, at det var duket for den sjuende kvinnen i historien til å delta i en PGA-turnering.
Valget falt på amerikanske Lexi Thompson som deltar denne helgen etter at hun fikk invitasjon fra en sponsor.
Hør ukens episode av Indre bane!
– Jeg er optimistisk med tanke på at muligheten til å spille med herrene neste uke under Shriners Children's Open kan sende ut en beskjed til unge kvinner, uttalte Thompson da nyheten ble sluppet.
Etter torsdagens åpningsrunde ligger Thompson ett slag over par, da hun noterte seg for tre birdies, to bogeys og én dobbelbogey. Det skal sies at Thompson «kun» fullførte 16 av de 18 hullene på åpningsrunden, da runden ble utsatt grunnet mørke.
Når runden gjennopptas fredag kan Thompson vise til en foreløpig delt 76. plass i feltet.
– Det var så mange mennesker ved første «tee», som fulgte oss videre på de neste hullene. Det var fantastisk, spesielt når du ser alle barna. Fansen er en del av denne sporten, og det er grunnen til at vi spiller og forhåpentligvis utvikler det (red.anm. sporten), sa hun etter åpningsrunden ifølge PGA.
Skulle den 28 år gamle amerikaneren klare cutten, vil hun bli den andre kvinnen i historien til å klare det (red.anm. cutten) i en PGA-turnering. Mildred Ella «Babe» Didrikson Zaharias er den eneste som har gjort det til nå, da i 1945 under Phoenix Open.
For å klare «cutgrensen» må hun være blant de 65. beste scorene etter andrerunden. I skrivende stund er det totalt 75 spillere som er -1 eller bedre, som betyr at Thompson er nødt til å varte opp med solid golf fredag. Amerikanske Beau Hossler leder turneringen i Las Vegas etter åpningsrunden, etter å ha gått den første runden på ni slag under par.
Thompson var en del av det amerikanske laget under Solheim Cup, hvor Suzann «Tutta» Pettersen var lagkaptein for Europa og ledet laget til seier i en intens avslutning.
Se intervjuet med «Tutta» etter den historiske bragden i videovinduet øverst!
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame