Kristoffer Ventura lå på en fjerdeplass, og ett slag bak ledertrioen på -14, før søndagens avsluttende dag i Mississippi.
Nordmannen jaktet sin aller første PGA-seier, samt Norges andre seier i det gjeveste golf-sirkuset i verden – etter at Viktor Hovland sikret seieren i Puerto Rico tidligere i år.
Sanderson Farms Championship
– Jeg skal være tålmodig og gjøre mitt beste. Det er alt jeg kan gjøre
04/10/2020 PÅ 11:33

Avsluttet stabilt

Det skulle derimot ikke helt gå veien i innledningen, for Ventura åpnet meget ujevnt de første hullene. Med par på første hull, fulgte en lei bogey på et par 4-hull, før Ventura leverte dagens første birdie på greenen inne i The Country Club of Jackson.
Nordmannen, som er født i Puebla i Mexico, holdt seg stabilt gjennom store deler av søndagens runde, men hadde ikke helt marginene med seg de første ti hullene. Men det norske golfesset fikk det etterhvert til å flyte bedre, for på hull 11 og 12 viste Ventura pur klasse. To strake birdier ga 25-åringen et fint utgangspunkt før de siste seks hullene av Sanderson Farms Championship.
Det ble derimot litt for mange bogeyer, for Ventura maktet aldri å utfordre Sergio Garcia, J.T. Poston og de andre øverst på sammenlagtlisten. I tillegg til den han pådro seg på hull 2, kom det bogeyer på både hull 7, 10, 14 og 16. Til tross for fem bogeyer, var det stabilt spill av Ventura gjennom fore deler av den avsluttende fasen av runden.

– En fin turnering

En strålende birdie på det 17. hullet, fikk Eurosport-kommentatorene Henrik Bjørnstad og Per Haugsrud til å vise tydelig engasjement i kommentatorbua.
– Han kan være superhappy med det han leverer på de siste ni i dag. Det er et sirkus å følge Ventura, sa en auforisk Bjørnstad til TV-seerne etter den imponerende putten på dagens nest siste hull.
Kristoffer Ventura avsluttet en sterk turnering i Mississippi med en par på det 18. hullet, noe som plasserte han på en delt sjetteplass i sammendraget. Det er store premiepenger i sving i Sanderson Farms Championship, for om det skulle stå seg slik at Ventura deler sjetteplassen med fem andre, vil det gi en utbetaling på drøye 200 000 dollar – i underkant av to millioner norske kroner.
Eurosports golfekspert Marius Thorp er imponert over det Ventura har levert de siste dagene.
– Dette har vært en ny fin turnering av Ventura, og et godt steg i riktig retning mot fornyede spillerettigheter. Det er en lang sesong som akkurat har begynt, men han har fått en meget god start, sier Thorp like etter at Ventura satt dagens siste ball.
– Dessverre ble det et par enkle feil for mye på dagens sisterunde for å kjempe om pokalen, men dette er nyttige erfaringer å ta med seg videre. Ingen tvil om at han har nivået inne, legger han til.
Sanderson Farms Championship
Ventura i ny seierskamp – dette sier han før siste dag
04/10/2020 PÅ 00:52
Sanderson Farms Championship
Kristoffer Ventura etter storspillet: – Putteren er alltid heit
02/10/2020 PÅ 20:56