Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland hylles i USA etter storturneringen: – Han var eksepsjonell

Kristian Hennie

Oppdatert 22/05/2023 klokken 16:54 GMT+2

Viktor Hovland var nære på å ta sin første major-tittel i karrieren natt til mandag norsk tid. Nå høster han lovord fra ekspertene.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Natt til mandag norsk tid leverte Viktor Hovland sin beste plassering i en major-turnering noensinne, da han endte på en delt andreplass med verdenstoer Scottie Scheffler i PGA Championship.
LIV-spiller Brooks Koepka ble for sterk for nordmannen og vant med -9 totalt, to slag bedre enn Hovland og Scheffler, etter en intens og nervepirrende sisterunde.
Discoverys golfekspert er nå overbevist om at det kun er snakk om tid før 25-åringen fra Oslo tar sin første seier i major-sammenheng, og nordmannen hylles av internasjonal golfskribent.
  • Les om hele søndagens sisterunde her.
Sett denne? Hovland uttalte seg etter søndagens sisterunde. Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland etter nervedramaet: – Surt å ikke vinne

Nærmer seg major-tittelen

– Det går riktig vei. Du får ikke mange sjanser for å vinne en av de (journ.anm. major-tittel) her, så det er surt å ikke vinne. Men jeg føler jeg spiller bra hele uka, noen ganger går det din vei og noen ganger ikke. Jeg har lært veldig mye de siste månedene og satser på at jeg får en av disse her snart. Jeg føler at jeg har en mye større sjanse til å vinne en av dem her nå som jeg kan redde meg litt rundt green.
Det sa 25-åringen fra Ekeberg på pressekonferansen etter sisterunden var ferdigspilt søndag. Med sin andreplass i helgens turnering, er Hovland den eneste spilleren som har kommet seg innenfor topp ti i de siste tre major-turneringene.
– Det viser jo at han er en ordentlig kvalitetsspiller, som har et stort spill for de store anledningene. Helt klart. Det er gull å se at han blir bedre og bedre, og tørr å spille sitt spill på sin måte. Det er helt klart et stort steg nærmere å ta en skikkelig stor tittel, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Thorp er klar i talen hva gjelder sjansene for nordmannens første major-tittel.
– Følelsen min er at det er snakk om når og ikke om, men det vet man jo aldri. Han har bevist for seg selv og for de andre som tvilte på ham, at han er i stand til å vinne en major, sier han.

– Han var eksepsjonell

Hovland viste gjennom hele helgen at han var en av de beste inn mot green i feltet, og nordmannen var den eneste spilleren i turneringen som endte på par eller bedre i hver av de fire rundene.
Golfekspert Thorp er ikke i tvil om hvilken del av spillet til Hovland som har fått den største oppsvingen.
– Det er på nærspillet han har tatt størst steg uten tvil. Du ser hvordan han klarer å holde runden gående ved flere anledninger med flere gode nærspillsslag. Det er ingen tvil om at der har det skjedd mest i motsetning til hvor han var, sier han og fortsetter:
– Han hadde kanskje litt å gå på spillet fra tee gjennom hele uken. Men det blir så små marginer som vipper det feil favør sett med norske øyne, det er så lite som skal til, mener Thorp.
picture

Brooks Koepka og Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Nordmannens prestasjoner i helgen har imponert flere i golfverdenen. Vert i golfpodkasten Shotgun Start og skribent for golfnettstedet The Fried Egg, Brendan Porath, lot seg imponere av 25-åringens sisterunde.
– Hovland var eksepsjonell. Han presset ikke Koepka helt til slutten, men holdt ut i mange runder med den beste mesterskapsspilleren i denne tidsperioden (journ.anm. i PGA Championship). Det var et nytt og betydelig steg opp, skriver han på nettsiden til The Fried Egg.og fortsetter:
– Han kjempet hele dagen fram til han endte opp i bunkeren på det 16. Det var første gangen på runden at Hovland lot en sertifisert major-legende som Koepka puste ut. En utrolig imponerende søndag.
– Koepka og Hovland har begge vært enestående så langt. For en start, tweetet golfskribent i Golf Channel, Ryan Lavner, etter den første timen på runden søndag.

Betydningen for norsk golf

Norge har blitt godt vant med store idrettsprofiler i de største verdensidrettene de siste årene. Golf er intet unntak.
Thorp mener Hovlands prestasjoner på golfbanen har stor effekt på golf-Norge, og spesielt for den yngre garde.
– Det har veldig mye å si. Susann («Tutta» Pettersen) var den eneste vi hadde i verdenstoppen i lang tid. Henrik (Bjørnstad) har vært fantastisk god, men vi har ikke hatt den svære profilen helt der oppe. Nå har vi en som har stabilisert seg der. Det betyr masse for norsk golf. Og spesielt for unge golfere som har drømmer, så er drømmene mer realistiske når de ser at Viktor er der han er. Da virker det nok litt mer mulig, sier han og avslutter med:
– Det er helt fantastisk for golfen i Norge. Han representerer norsk golf på en fantastisk måte. Han er en meget bra rollemodell, sier Thorp.
Om kun få dager skal Hovland i aksjon igjen. Denne gangen i PGA-turneringen Charles Schwab Challenge fra torsdag denne uken. Den kan du se på discovery+ fra kl. 15:00.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame