• Følg Viktor Hovland i Mayakoba på GOLFTV. Nordmannen slår ut torsdag kl. 18.30
– Det er kult å kunne forsøke å forsvare en tittel. Det er første gang. Jeg fikk ikke gjort det i Puerto Rico forrige gang, så jeg er glad for å være her.
Det sa Viktor Hovland under tirsdagens pressekonferanse. I fjor gikk han helt til topps i Mayakoba Golf Classic. Det skjedde etter en fantastisk avslutning i helgen, der en birdie på det aller siste hullet sikret han seieren, hans andre PGA-tittel i karrieren.
Mayakoba Golf Classic
Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse
08/11/2021 PÅ 08:05
– Dette blir den fjerde gangen jeg spiller en PGA-turnering her. Jeg har også spilt én amatørturnering her for et par år siden, så det blir min femte gang på denne banen. Det er rart å komme til et sted hvor jeg nesten føler meg som en veteran, selv om jeg ikke har vært med så lenge, sier Hovland.
– Men jeg elsker alt ved stedet. Banen er flott, været er bra, anlegget er fantastisk. Det er en liten ferie fra det dårlige været i Oklahoma. Det er flott å kunne gå ut og ha det gøy, fortsetter nordmannen.
Slik så det ut da Hovland avgjorde på siste hull i 2020. Saken fortsetter under.

Kommentatorene brast i gråt da Hovland avgjorde på siste hull

Kjente på nervøsiteten

Siden forrige gang i Mayakoba er Hovland blitt én tittel rikere. I juni vant han BMW International Open i Tyskland. Der er imidlertid ikke blitt flere PGA-titler.
Likevel føler nordmannen seg som en langt bedre spiller enn for ett år siden.
– Jeg er blitt mer erfaren. Jeg har spilt noen flere major-turneringer, vært en del av Ryder Cup-laget. Jeg føler at jeg kjenner meg selv og spillet mitt bedre. Jeg er komfortabel med det jeg gjør. Selv om jeg ikke har gitt meg selv så mange sjanser til å vinne turneringer som jeg skulle ønsket, føler jeg at jeg håndterer presset bedre, sier Hovland.
Han mimret til avslutningen av fjorårets turnering. Da sikret han seieren med en tre meter lang putt på hull 18, noe som gjorde at han endte på -20, ett slag foran Aaron Wise.
– Jeg husker at jeg var så nervøs mot slutten. Jeg klarte det til slutt, men jeg var skikkelig nervøs. Jeg føler at jeg er bedre i stand til å håndtere det nå, sier Hovland.
Saken fortsetter under.

Hovland etter seieren: – Føler meg ikke komfortabel i sånne situasjoner

– Må ikke frykte konsekvensene

Under pressekonferansen ble Hovland spurt om det har vært et bestemt øyeblikk der han merket at han har forbedret seg på akkurat det å håndtere presset.
– Det handler nok mer om å utvikle seg. Noen uker føler du deg mer nervøs, andre ganger mindre. Det handler nok om spillet ditt. Det er enklere å tenke klart og føle seg bra når du spiller ditt beste og har selvtillit. Da frykter du ikke konsekvensene, du bare går ut og prøver å prestere ditt beste, sa Hovland.
– Jeg føler det er noe jeg har forsøkt å lære meg. I stedet for å være redd for konsekvensene, handler det heller om stå opp og forsøke å slå et godt slag. Funker det ikke, går det helt fint, fortsetter nordmannen.
Etter spill i Shriners Children's Open og The CJ Cup, tok Hovland en etterlengtet pause etter en lang sesong.
– Jeg synes jeg har spilt bra de siste månedene. Jeg spilte veldig bra i Shriners, men hadde mine problemer rundt greenene og det fortsatte inn i CJ Cup uken etter. Jeg føler jeg spilte mye bedre enn hva resultatene mine tilsier, men det er sånn spillet er. Jeg føler jeg putter veldig bra. Jeg har tatt noen steg rundt greene, så hvis jeg slår ballen som jeg pleier, bør det bli noen birdier denne uken, sier Hovland.
Saken fortsetter under.

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

Mener banen passer Hovland bra

Discovery-ekspert Marius Thorp er også optimistisk på nordmannens vegne før det braker løs på torsdag.
– Forrige gang han spilte i Mexico etter et par ukers pause, vant han jo. Vi kan håpe på et lignende scenario. Det er litt vanskelig å si hva stoda er når han har vært borte i to uker og man ikke har sett han på trening, men jeg synes han hadde mye bra spill i de forrige turneringene, hvis man ser bort fra nærspillet rundt greenen. Leverer han i det lange spillet og på greenen, lover det veldig godt, sier Thorp.
Eksperten mener banen i Mayakoba passer Hovland svært bra.
– Den er litt smalere enn andre baner. Det setter større krav til spillet fra tee, og det er normalt sett hans styrke. I fjor var han veldig bra inn mot green. Klarer han å dra nytte av styrkene sine, vil han få mange muligheter. Det er fordelen på denne typen baner, sier Thorp.
  • Følg Viktor Hovland i Mayakoba på GOLFTV. Nordmannen slår ut torsdag kl. 18.30
Mayakoba Golf Classic
Ser tilbake på det utrolige øyeblikket: Gliser av kommentatorenes reaksjon
05/11/2021 PÅ 07:49
Mayakoba Golf Classic
Her får han drømmetreff
04/11/2021 PÅ 22:21