Å være regjerende mester på PGA Touren bringer med seg litt ekstra trykk og oppmerksomhet i dagene før turnering. Det fikk Viktor Hovland merke to dager før Mayakoba-turneringen i Mexico.
  • Følg den første runden i Mayakoba Golf Classic på GOLFTV og Eurosport 1
For på tirsdag ble det avholdt en storslått åpningsseremoni, hvor Hovland var midtpunktet.
Mayakoba Golf Classic
Hovland etter triumfen: – Nesten mer en lettelse
08/11/2021 PÅ 08:05
– Det var ganske heftig, ja. Det er tydeligvis en lang tradisjon de har her, så da var det meksikanske soldater som drev og marsjerte og nasjonalsanger og hele pakka, humrer Hovland til Discovery.
Se hele intervjuet med Hovland her:

Hovland om invitasjonen fra Tiger Woods: – Veldig kult

På sosiale medier kunne man følge seremonien direkte, og der fikk man blant annet se Hovland stå foran folkemengden og snakke om fjorårets seier –
– Det var egentlig ganske mye greier som jeg ikke forstod. Men det var hyggelig å gjøre noe litt annerledes, smiler Hovland.
Det er første gang 24-åringen skal ut og prøve å forsvare en tittel på den største scenen. De fleste golfinteresserte nordmenn har nok vinnerputten fra fjorårets dramatiske Mayakoba-turnering friskt i minne.
– Det er kult, men også litt rart. Man husker jo hva man gjorde i fjor og har selvfølgelig forhåpninger om å gjøre det samme i år. Men jeg prøver ikke å tenke så mye på det. Jeg har jo ingenting å tape. Det handler om å ta de gode minnene til meg, gå ut og spille god golf og satse på at det ender på topp denne uka, sier Hovland til Discovery.
Gjenopplev Hovlands seiersøyeblikk her:

Kommentatorene brast i gråt da Hovland avgjorde på siste hull

Den norske golfstjernen kommer fra en liten turneringspause, hvor han blant annet har tilbragt tid i Memphis.
– Treneren min (Jeff Smith, journ. anm.) er oppvokst i Tennessee og har begynt å trene der ute. Det er bare en sju timers kjøretur fra der jeg bor, så...
– Bare sju timer ja – det er jo ingenting for deg?
– Nei, ikke sant, he he. Det var rett og slett en liten spontatur før jeg kom hit. Vi fikk jobbet på en del ting, som en del av et langsiktig prosjekt. Det handler ikke om noe drastiske grep, men små justeringer for å bli bedre. Det har kjentes bra ut så langt denne uken.
Hovland slår ut 18:30 norsk tid torsdag. Du kan følge runden fra 20:00 på GOLFTV og Eurosport 1.
Mayakoba Golf Classic
Ser tilbake på det utrolige øyeblikket: Gliser av kommentatorenes reaksjon
05/11/2021 PÅ 07:49
Mayakoba Golf Classic
Her får han drømmetreff
04/11/2021 PÅ 22:21