74 turneringer. Så mange starter måtte til før Sergio Garcia endelig kunne juble for sin første Major-tittel.
Spanjolen vant til slutt den prestisjetunge Masters-turneringen på Augusta, etter omspill med regjerende olympisk mester Justin Rose.
Gleden ble toppet med at seieren fant sted på 60-årsdagen til den tidligere spanske golfspilleren Severiano Ballesteros, venn av og idol for Garcia. Ballesteros døde av hjernesvulst for seks år siden.
Masters Tournament
Olympisk mester i tet på Augusta
09/04/2017 PÅ 06:46
– Det er utrolig. Å gjøre dette på hans 60-årsdag er noe helt spesielt, sa Garcia etter seieren.

Jevn duell

De to europerene fulgte hverandre som skygger den siste av fire runder i Georgia.
Før det nest siste hullet hadde Rose initiativet og ledet med ett slag, men en bogey sørget for at de to duellanente lå likt før hull 18.
Der gjorde Garcia det beste innspillet, men da han skulle avgjøre hele turneringen med en tremeters-put, klarte ikke 37-åringen fra Borriol å holde nervene i sjakk.
Rose hadde også bommet på sin put like før, men Garcia tok ikke vare på muligheten.
Dermed måtte det omspill til for å skille de to europerne.
Der fikk Rose trøbbel etter utslaget, og tapte tidlig et slag til sin konkurrent. Dermed lå nok en gang alt i Garcias hender da han stilte seg opp for å sette nok en avgjørende put.
Denne gangen lot ikke spanjolen muligheten gå fra seg og kunne slippe følelsene løs for sin første Major-tittel på sin nå 18 år lange profesjonelle karriere.
Justin Rose var en fattet mann til tross for tap i omspillet.
– Det var en flott duell med Sergio hele dagen. Hvis jeg måtte tape for noen, måtte det være Sergio. Han fortjener dette så mye som noen annen der ute, sa han og la til at han selv spilte bra, men at spanjolen leverte et solid comeback.
(Eurosport/NTB)
Masters Tournament
Tett i toppen i The Masters
08/04/2017 PÅ 09:43
Masters Tournament
Outsider briljerer - Spieth sliter
07/04/2017 PÅ 07:18