• Se Masters Vorspiel på GOLFTV og Eurosport Norge onsdag fra 17:45!
AUGUSTA (Discovery):
Klokken 19 lokal tid, drøyt ti timer etter han startet den første oppvarmingsdagen til The Masters, var Viktor Hovland blant de aller siste som forlot Augusta National.
Masters Tournament
Her blir han den første asiaten gjennom tidende til å vinne Masters
11/04/2021 KLOKKEN 23:11
Da var det nemlig tid for å stenge ned treningsanlegget.
For etter en litt nedadgående formkurve siden den elleville rekken fra desember til februar, er det tydelig at 23-åringen har nok å jobbe med før ett av årets definitive høydepunkter.
Og det er spesielt én ting som det ifølge caddie Shay Knight må terpes ekstra på i dagene før alvoret starter.
– Han slår ballen veldig bra, men han trenger å jobbe med puttingen, sa Knight til Discovery etter maratondagen.
Se hele intervjuet her (saken fortsetter under):

Dette mener han blir nøkkelen til Hovland-suksess i Masters

– Da blir det ekstremt vanskelig

For ute på verdens mest ærverdige golfbane er nærspillet den store utfordringen.
– Greenene her ute er veldig ondulerte (bølgete/ujevne), så du kan ikke sette deg selv i feil posisjoner. Gjør du det, da blir det ekstremt vanskelig, sier Knight.
– Det handler om å kontrollere greenene, hastigheten... å sette de halvannen meterne kommer til å bli kritisk denne uken, fortsetter han.
– Gjør det dine forberedelser som caddie ekstra krevende?
– Ja, det er mye mer hjemmelekser for meg denne uken. Jeg har jo ikke vært her mer enn tre ganger tidligere, så... Man kommer til banen når solen står opp og blir til den går ned. Det handler om å finne ut hvor man kan legge seg for å unngå de lange, tøffe puttene.
Se høydepunktene fra Hovlands treningsrunde her (saken fortsetter under):

Se høydepunktene fra Hovlands første treningsrunde før Masters

Gode minner fra 2019

For australienerens viktigste oppgave denne uken blir å finne ut hvilke området Hovland må unngå for å ikke havne i for store problemer.
– Det er posisjoner på denne golfbanene hvor man ikke kan være, så da handler det jo om å ikke sette ham der når turneringen starter.
Før Hovlands treningsrunde mandag møtte Discovery Hovlands trener fra college-tidene, Alan Bratton. Bratton gikk også caddie for nordmannen i hans Masters-debut i 2019, hvor han ble beste amatør med en 32. plass.
– Har Viktor snakket med deg om erfaringen og minnene fra den gangen? Tar han med seg ekstra selvtillit på grunn av det?
– Nei, faktisk ikke, så det kan hende jeg må spørre han om det i morgen. Men jeg vet hvor kult han og Alan hadde det her i 2019, og jeg håper å gjøre det samme for ham denne uken. Det handler om å holde det så lett og ledig som mulig. Det kommer til å være en del nerver nå som han er profesjonell og alt det bringer med seg, så det handler om å nyte øyeblikket og ha det gøy der ute.
Masters Tournament
Fire birdier på rappen ga Hovland ny bestenotering
11/04/2021 KLOKKEN 21:38
Masters Tournament
Trenden som må snu for Hovland: – Det er så frustrerende
11/04/2021 KLOKKEN 00:11