AUGUSTA (Discovery):
Det ble enda en berg-og-dalbane-dag for Viktor Hovland under lørdagens tredje runde av The Masters.
Masters Tournament
Her blir han den første asiaten gjennom tidende til å vinne Masters
11/04/2021 KLOKKEN 23:11
Selv om det ikke var like dramatisk og spektakulært som på torsdag og fredag, florerte det med ulike farger på scorekortet også lørdag.
– Det er jo veldig opp og ned igjen. Jeg gjør jo fem birdies og fem bogeys, liksom. Det er litt for mange av sistnevnte, sa Hovland etter runden til DIscovery.
Se intervjuet med Hovland etter lørdagens runde her (saken fortsetter under):

Se intervjuet med Hovland etter lørdagsrunden

– Det er så frustrerende

Med tre stabile runder på +1, -2 og par, er nordmannen med for fullt i kampen om en topplassering før siste dag. Fra en 13. plass (-1 totalt) skiller det ikke mer enn for eksempel fire slag til Jordan Spieth på 7. plass.
Men for å levere en runde som vil ta ham opp i tetsjiktet, er det spesielt én trend som må snu på søndag: å utnytte de mange gode slagene inn mot green på en bedre måte.
– Det er så frustrerende... Banen er jo så tøff, for jeg slår jo veldig, veldig mange bra slag, men så ender jeg opp med å gjøre bogey. Det er frustrerende. Men det er litt sånn det er på den banen nå. Du har nesten ikke sikkerhetsmargin på noe slag her ute, ingenting er «safe». Du må velge den kølla du velger og committe 100% til det. Du må være så presis, og beregner man ikke vind og andre ting 100% så kommer bogeyen kjapt, sa Hovland.
– Jeg er likevel fornøyd med å fortsette å gjøre så mange birdies som jeg gjør og gå runden på par i dag, fastslo han.

Positiv utvikling

På spørsmål om hvilken retning spillet har trendet i de tre siste dagene, svarer Hovland følgende:
Jeg begynner å få mer og mer selvtillit når det gjelder nærspillet. Jeg synes beregning av hastigheten på greenene blir bedre. Jeg syns jeg driver ganske bra, jeg har blitt litt mer komfortabel på noen av utslagene. Jeg føler egentlig jeg blir litt bedre hver dag.
Og hva som må til for å levere en ordentlig «Hovland-søndag»?
– Jeg gjør veldig mye bra, så forhåpentligvis får jeg litt mer flyt på noen spretter her og der. At ting går litt mer min vei i morgen. Ellers handler det om å være tålmodig og spille..ikke konservativt, men litt mer for par på de tøffe hullene, og så kan man heller jage birdies på de litt lettere. Det er bare å spille smart, rett og slett.
Hovland slår ut 19:20 på søndagens avsluttende runde i The Masters. Sendingen på GOLFTV og Eurosport Norge starter 19:30.

Kaster ballen i frustrasjon – hylles av kommentatorene

Masters Tournament
Fire birdier på rappen ga Hovland ny bestenotering
11/04/2021 KLOKKEN 21:38
Masters Tournament
Se intervjuet med Hovland etter lørdagsrunden
10/04/2021 KLOKKEN 23:28