• Se John Deere Classic på GOLFTV og Eurosport Norge fra torsdag til søndag. Få tilgang her!
TPC Deere Run (Eurosport.no):
Viktor Hovland har fått en kanonstart på profftilværelsen. Etter å ha endt amatørkarrieren med å slå legenden Jack Nicklaus’ rekord som den mest lavtscorende amatøren i US Masters-historien, har 21-åringen fulgt opp med to topp 15-plasseringer på sine tre første turneringer som proff.
John Deere Classic
Hovland-tallene forbløffer ekspertene: – Veldig spesielt
13/07/2019 KLOKKEN 20:58
Nå – etter kun tre turneringer i proffsirkuset – er Hovland den første nordmannen i historien til å være bookmakernes favoritt før en PGA-turnering.
Før helgens prestisjetunge John Deere Classic i Illinois har unggutten nemlig lavest gjennomsnittodds hos de ulike spillselskapene.
– Jeg har ikke sett så mye på det. Men jeg vet at hvis jeg spiller bra, så har jeg en sjanse, sier Hovland til Eurosport.no etter å ha spilt sin første treningsrunde på TPC Deere Run tirsdag formiddag.
Turneringen som spilles i den lille byen Silvis går nemlig uten flere av de høyest rangerte spillerne i verden. De har valgt å prioritere oppladning til neste ukes British Open, noe som betyr en gyllen mulighet for Hovland til å ta sin første PGA-tittel.
Se intervju med Hovland og hans caddie Shay Knight her (saken fortsetter under):

– Helt spinnvilt


Eurosports golfekspert Marius Thorp, som skal kommentere helgens turnering, har vanskelig for å sette ord på at en norsk 20-åring er favoritt til å vinne John Deere Classic.
– Det er helt spinnvilt. På få uker har en 21-åring fra Norge klart å bli forhåndsfavoritt i en prestisjetung PGA-turnering. Det sier noe om hvordan han har levert i sitt korte proffliv.
Forrige helg vant Hovlands college-kamerat Matthew Wolff 3M-turneringen. Thorp tror det kan inspirere nordmannen til å ta det siste steget.
– Jeg tror han, som mange andre, tenker at når Wolff vinner, hvorfor kan ikke jeg vinne? Viktor har vært veldig nære en plassering helt der oppe de siste turneringene, så det er ikke mye som skal til for at han går helt til topps.

– Jeg forventer at han vinner

Shay Knight har tatt over rollen som Hovlands caddie etter at nordmannen ble proff. Den erfarne australieren er ikke overrasket over at 21-åringen er favoritt før helgens turnering – snarere tvert imot.
– Jeg forventer at han vinner. Jeg gjør virkelig det. Jeg forventer at han vinner her, og går videre til å spille British Open neste uke. Jeg forventer store ting av ham, sier Knight til Eurosport.no.
Han peker på at Hovland har mye å gå på til tross for gode prestasjoner de siste ukene (to 13. plasser).
– De to siste ukene har vært veldig bra, men han har likevel ikke spilt på sitt aller beste. Forhåpentligvis finner han frem sitt beste spill denne uken, og vinner turneringen.

– Hvis han ikke hadde sagt det, hadde han fått sparken

Hovland selv svarer følgende når han blir konfrontert med Knights uttalelser:
– Hvis han ikke hadde sagt det, så hadde han fått sparken, ler nordmannen, før han fortsetter:
– Nei da, men det er så mange bra spillere utpå her, så jeg prøver bare å spille best mulig, så får vi se hvordan det går.
Thorp mener Knights klare melding er et kjempekompliment til unggutten.
– Shay Knight har vært i gamet lenge, og vet hva som skal til. At han forventer at Viktor vinner, sier litt om hvilket inntrykk han har gitt på bare de få ukene de har jobbet sammen.