Golf

Hovland leverte tross «mareritt-flight»: – Det var mer ekstremsport enn golf

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

hovland

Foto: Eurosport

AvEspen Blaker
21/09/2019 på 16:39 | Oppdatert 21/09/2019 på 18:06

Viktor Hovland kom seg helskinnet gjennom en dag der både 22-åringen, og spesielt hans spillpartnere, leverte mye rart ute på banen.

WENTWORTH (Eurosport.no):

Man skjønte relativt fort at Viktor Hovlands flight på dag 3 av BMW PGA Championship ville bli underholdende - selv om det som regel ikke var med positivt fortegn.

Golf

Tiger Woods ber om besinnelse

02/06/2020 PÅ 06:25

Både utslag, innspill og nærspill fløy i hytt og gevær, spesielt for Hovlands to spillpartnere Tony Finau og Nicolas Colsaerts, som gikk henholdsvis +5 og +6 for dagen.

– Det har minnet mer om ekstremsport enn golf til tider, utbrøt en av turneringens kommentatorer da Hovland og co gikk av greenen på hull 15.

  • Les også: Hovland-egenskapen som forbløffer stjernene: – Jeg blir jo forbanna

Sterk avslutning

Men i motsetning til både Finau og Colsaerts klarte Hovland å ro i land en ny, solid score (-2 og totalt -8), noe som betyr en delt 9. plass før turneringens siste dag.

22-åringen avsluttet med birdies på både hull 16 og 18.

– Jeg klarer heldigvis å avslutte bra, og er ikke så altfor langt bak de rundt meg for dagen. Det er lengre til de helt i toppen, men med en god runde i morgen så blir det en bra plassering, sier Hovland til Eurosport.no.

Men tross en god avslutning, var det mye rart også fra Hovland på dag tre.

– Det føltes ikke veldig stabilt ut utpå der. Jeg får en OK start, men på back nine så var det ikke helt kontrollert.

Hovland etter ekstremsport-runde: – Man blir jo litt dratt ned

00:03:38

Satser på ny «Hovland-søndag»

For etter å ha gått -2 på de første ni, havnet nordmannen i skikkelig trøbbel. Hull 10 startet med et utslag i folkemengden til venste for green, og den påfølgende chipen ble for kort og stoppet opp i bakken. Resultatet ble bogey.

Etter et nytt dårlig utslag på hull 11 reddet Hovland seg mesterlig inn ved å chippe ballen rett i koppen fra green-kanten, men enda et dårlig utslag på 12 resulterte i ny bogey.

Heldigvis avsluttet han altså godt, og er i rute til sin sjette topp 16-plassering på sine sju første turneringer som proff.

Søndagen virker også å være Hovlands favorittdag i turneringssammenheng. Han har avsluttet råsterkt de siste turneringene, som da han gikk -6 og klatret til en topp 10-plassering i sesongåpningen på PGA Touren forrige helg.

– Det som har skjedd de forrige søndagene betyr jo ikke så mye her og nå, og jeg føler jo heller ikke at jeg har spilt sånn kjempebra her borte. Jeg må bare prøve å hente frem noe til i morgen, så kanskje vi kan skyte en lav en, smiler Hovland.

Forklarer egenskapen han blir hyllet for

00:04:35

Golf

Råkjør venter Hovland – dette er hans foreløpige turneringsplan

01/06/2020 PÅ 07:38
Golf

PGA-turnering planlagt med publikum avlyst

29/05/2020 PÅ 06:09
Relatert
Golf
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Siste nytt

Golf

Tiger Woods ber om besinnelse

02/06/2020 PÅ 06:25

Siste videoer

Golf

Hovland chipping

00:00:26

Mest populært

Fotball

Shala med to målgivende: Se målene som senket Mjøndalen her

I GÅR PÅ 18:22