Til tross for en skuffende sisterunde i Abu Dhabi, hvor to katastrofale hull kostet Hovland turneringsseieren, så er nordmannen i ferd med å klatre ytterligere på verdensrankingen.
Det melder golf-guruen Nosferatu på Twitter søndag ettermiddag.
PGA Championship
Fryktelig tung turneringsretur for Hovland: – Ikke godt nok kvalitetsmessig
22/05/2022 PÅ 17:48
Rankingen offentliggjøres mandag, med Hovland blant de fem beste i verden.
– Det er jo helt sykt, egentlig. Jeg husker jo da han kom topp 100, da var det store ting. Det er egentlig ikke noe som står i veien for at han skal bli verdensener en dag. Han er i toppen hele tiden, sier Discovery-ekspert Per Haugsrud om Hovland.
Han får støtte av kollega Marius Thorp:
– Klatringen fortsetter. Det er en vanvittig prestasjon å være topp fem etter så kort tid som proff. Han har bevist over tid at han hører hjemme der og jeg blir ikke overrasket om han blander seg inn blant de tre beste heller, sier Torp.
LES OGSÅ: Seieren glapp etter to krisehull
– Nå er det er bare småting det står på. Nå forventes det jo at han skal vinne noen av de helt store turneringene. Vinner han en turnering og to så er han plutselig der. Man tar ikke jafs på rankingen når man er helt der oppe. Så han tar ett steg av gangen og han er like god som de andre der oppe, fortsetter Haugsrud.
Han påpeker at verdensener John Ram kun vant én turnering i fjor. Og hadde ikke Hovland røket på to katastrofale hull i Abu Dhabi på avslutningsrunden, så kunne det sett enda bedre ut for nordmannen.
– Normalt er han stabiliteten selv. At han gjør en dobbelbogey og trippelbogey det skjer nesten aldri. Stryker du én av de så vinner han turneringen. Og da hadde han også fått nok poeng til å være nummer tre på rankingen, hvis jeg har lest den korrekt. Det er så lite som skiller opp til tredjeplassen, sier Haugsrud.
Sett denne?

Hovland om vindtrøbbelet: – En tøff dag i dag

PGA Championship
Tiger Woods trakk seg fra PGA-mesterskapet
22/05/2022 PÅ 12:38
PGA Championship
Ingenting stemte for Hovland under tøffe forhold – falt langt ned på listene
21/05/2022 PÅ 21:15