Med lørdagens beste runde (66 slag og -6) har Hovland alle muligheter til å ta sin tredje triumf for året, og andre på en drøy uke, når Europatourfinalen i Dubai skal avgjøres søndag.
Da 23-åringen gikk av siste green var han i delt ledelse på -10 totalt med tre andre spillere; Robert MacIntyre, Matthew Fitzpatrick og Patrick Reed. Det ligger dermed an til en vidåpen og meget spennende avslutning søndag.
Nordmannen har hatt jevn stigning gjennom turneringen i Dubai (rundescorer på 71, 69 og 66). Han ankom ikke emiratene før sent tirsdag kveld etter over 13 000 kilometer i et flysete fra Mexico, hvor Hovland tok sin andre PGA Tour-seier i forrige ukes Mayakoba Golf Classic.
Aviv Dubai Championship
Hovland avsluttet strålende – henger med i toppen i Dubai
11/12/2020 PÅ 11:11
– Jeg føler meg bedre, men når jeg våkner om mørgenen er det småtøft. Likevel, jeg kan ikke klage, sa Hovland etter runden.
– Jeg slo ballen bra de to første dagene, men fikk den ikke nære nok pinnen. Det var bedre i dag, fortsatte Hovland.
Det var også oppfatningen til Eurosports golfekspert Marius Thorp.
– Strålende runde fra Viktor. Han har levert bra i det lange spillet torsdag og fredag også, men kom seg nærmere pinnen i dag. I tillegg fikk han også i litt flere putter og fant rytmen på green, sier Thorp.
Nå venter altså en ny søndag hvor golfglade nordmenn kan få enda mer å juble for.
– Han tar med seg masse selvtillit inn i morgendagen og må bare fortsette å gi seg selv gode muligheter, samt ta litt bedre vare på par 5-hullene enn han gjorde i dag. Gjør han det kommer han til å være med hele veien inn i morgen, sier Thorp.
Hovland var tydeligvis kvitt siste rest av jetlagen når han pegget opp lørdag morgen, for med tre strake birdies fra hull 1-3 satte han standarden fra start. Med en ny birdie på hull 5 var nordmannen bare slaget bak Reed, som ledet turneringen etter fredagens runde.
Hovland fortsatte å gi seg selv birdie-muligheter på hvert eneste hull, men måtte vente til de siste ni for å se dagens femte rulle i etter en putt fra rundt fire meter på hull 10. Avstanden var bare halvannen meter på hull 15, da Hovland senket birdie nummer seks.
Dagens eneste skikkelige miss kom på hull 18, hvor innspillet la seg i roughen et stykke til venstre for green. Chipen derfra ble for lang, og med en to-putt ble det «bare» par på dagens siste hull for Hovland.
Uansett, Hovland er altså igjen i posisjon til å kjempe om en ny seier før han drar hjem til Norge på juleferie.
– Det er planen å dra hjem på juleferie, ja. Jeg får se an hvordan det blir med karantenesituasjonen, jeg tviler på jeg får gjort så veldig mye når jeg er hjemme. Men det er på tide å se mor og far igjen, det har vært nesten et år siden sist nå, sa Hovland til Eurosport etter seieren i Mexico søndag kveld.
Se hele intervjuet her:

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

Aviv Dubai Championship
Hvorfor akkurat Viktor? Her er mine tre grunner
10/12/2020 PÅ 08:21
Golf
Hovland fornøyd med fredagen:– Solid og bra dag
9 TIMER SIDEN