Populære sporter
All sport
Vis alt

Rusten Hovland med marerittstart – kun åtte spillere med svakere runde

Kristian Hennie

Oppdatert 13/07/2023 klokken 21:48 GMT+2

Viktor Hovland slo torsdag ut på åpningsrunden i Scottish Open, men det ble ingen drømmestart på helgens turnering for nordmannen.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Norges golfstjerne Viktor Hovland var torsdag tilbake på PGA-touren etter to uker hjemme i Norge.
Denne helgen er det nemlig duket for den ærverdige turneringen Scottish Open på The Renaissance Club i North Berwi.
Hovland slo ut på åpningsrunden 14.14 norsk tid sammen med verdensener Scottie Scheffler og Shane Lowry, men det ville seg ikke på golfbanen for nordmannen torsdag.
25-åringen fra Ekeberg endte åpningsrunden på totalt +3, med 2 birdies, 3 bogeys og én dobbelbogey. Det holder til en foreløpig delt 137. plass, og dermed er det kun åtte spillere som hadde en svakere førsterunde enn nordmannen torsdag.
Runden pågår fortsatt!
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Sykkelen flyr etter nok en velt for Uno-X-rytteren: – Ikke hans Tour

Opp og ned

– Denne ferien har gjort Viktor veldig godt, det vet jeg. Jeg har sett det på han de gangene jeg har møtt han, han har virkelig kost seg og satt pris på tiden hjemme.
Det sa Discoverys golfekspert Marius Thorp i forkant av helgens turneringen. Og ut i fra starten på åpningsrunden virket det som at Thorp hadde riktig tolkning av golfstjernen fra Norge.
For allerede på det første hullet for dagen viste Hovland verdensklasse. Etter å ha slått litt ut i roughen til venstre på utslaget, la Hovland opp på glimrende vis for birdie på innspillet.
Den satte han enkelt og 25-åringen fikk en drømmestart. Deretter ble det to enkle par, før Hovland måtte notere dagens første bogey på hull 4.
På de fem siste hullene av «front nine» ble det med fire par og nok en bogey på hull 6. Dermed lå Hovland på slaget ett slag over etter de første ni.

Tung avslutning

Før 25-åringen fra Ekeberg slo løs på de siste ni hullene lå han på en delt 110. plass, men den plasseringen skulle forverres tidlig.
Etter å ha gått av med par på både hull 10 og 11, kom dagens tredje bogey på det påfølgende. På daværende tidspunktet lå nordmannen helt nede på en delt 132. plass.
Deretter noterte han seg for nok en par, før en meget pen birdie på hull 14 var et faktum. Da håpet nok både Hovland selv og norske golffans på en monsteravslutning fra nordmannen, men på hull 15 skulle det virkelig ikke gå veien for 25-åringen.
Utslaget la seg i bunkeren til høyre for fairway. Der måtte Hovland bruke to slag på å komme seg ut, etter å ha slått i bunkerkanten på det tredje, og han endte til slutt med en meget sur dobbelbogey.
På det påfølgende hullet slå Hovland nok en gang ut i bunkeren, men denne gangen kom han seg ut og reddet par på hullet. På torsdagens siste to hull gikk nordmannen av med par, og han ender dermed på totalt tre slag over par.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame