Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands svar går viralt: – For en mann

Espen Blaker

Oppdatert 16/11/2023 klokken 08:35 GMT+1

Viktor Hovland gjorde seg ikke mindre populær før denne ukens DP World Tour Championship.

Se Hovlands pressekonferanse før turneringscomebacket

  • Følg Viktor Hovlands åpningsrunde i Europatour-finalen i vårt livesenter fra 08:40!
Han blir sett på som en av golfens «good guys», og har vokst frem som en av de mest folkekjære i sirkuset.
I forkant av denne ukens Europatour-finale i Dubai kom nok et eksempel på hvorfor Viktor Hovland har blitt manges nye favorittspiller.
For da 26-åringen ble spurt om hva han hadde brukt alle premiepengene på i løpet av den seks ukers lange ferien, trakk han bare på skuldrene og smilte.
– Materialistisk sett, ikke noe spesielt. Men jeg tok moren min med på en fin tur til Malta i spillepausen nå, hvor vi koste oss med god mat og sightseeing. Det er sånne ting jeg synes er kult, svarte Hovland.
Se hele Hovlands pressekonferanse i videovinduet øverst i saken!

Hylles for svaret

Hovlands svar har gått viralt i sosiale medier. Twitter-kontoen «FlushingItGolf» sin video av svaret har blitt sett av nesten to millioner, og responsen har ikke latt vente på seg:
– Jeg heier alltid på han, golfsportens fremtid er i gode hender.
– For en fin fyr. Så moden og jordnær.
– For en mann. Elsker han. Han er så bra for sporten.
– Godt å se han ta vare på moren sin. Men jeg ville ikke dømt ham om han brukte litt på bare seg selv også. Han fortjener det.
Det er ikke første gang Hovland kommer med et uventet svar vedrørende egen pengebruk. I Discoverys golfpodcast FORE! avslørte han etter sine to første PGA-seire i 2020 at en blender var det største innkjøpet han hadde gjort. I 2021 var svaret en gassgrill, mens han i fjor hadde gått til innkjøp av en eiendom i Oklahoma – som han på den tiden ikke ante hva han skulle gjøre med.
Selv om han i løpet av de seks spillefrie ukene ikke har kostet på seg noe materialistisk, så har Hovland brukt penger tidligere i sesongen. I starten av september kunne Finansavisen avsløre at golfesset hadde gått til innkjøp av en luksusleighet i Holmenkollåsen til 50 millioner. Hovland uttalte i sommer til Discovery at han planla å bruke mer tid hjemme i Norge i årene som kommer, noe investeringen er et tydelig signal på.

Favorittstempel

Men før han returnerer tilbake til Norge på juleferie venter to prestisjefulle turneringer: denne ukens Europatour-finale og Hero World Challenge i starten av desember, hvor nordmannen er dobbelt tittelforsvarer.
Etter å ha kommet fra seier i FedEx-cupen og Ryder Cup må Hovland innfinne seg i å ha et favorittstempel før denne ukens comeback i Dubai.
– Han må innfinne seg med å være den største favoritten, uavhengig av om han har hatt seks ukers pause. Så enkelt er det, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Thorp føyer seg inn i rekken av eksperter som mener nordmannen har vært verdens beste golfspiller de siste månedene.
– Fra han brøt barrieren med å ta en storseier i Memorial i juni, så klarer jeg ikke se en bedre golfspiller i verden etter det.
Eksperten spår en underholdende finaleturnering i Dubai, hvor de 50 beste fra årets DP World Tour er samlet. For selv om Rory McIlroy allerede har vunnet sammenlagttrofeet, henger også en turneringsseier høyt hos spillerne.
– Det virker som en fair og fin test med massevis av gode golfhull og med litt potensiell dramatikk mot slutten. Du blir straffet hvis du er litt off, men belønnes om du er på. Jeg tror det blir en underholdende avslutning på sesongen.
Sett denne?
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame