Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-magi i turneringscomebacket: – Har du sett!

Espen Blaker

Oppdatert 16/11/2023 klokken 15:08 GMT+1

Viktor Hovland viste at han hadde brukt ferien godt på åpningsdagen i Dubai.

Hovland om forvandlingen: – Det er utrolig

Mange var spente på om Viktor Hovland hadde klart å holde formen ved like gjennom den seks ukers lange turneringspausen mellom Ryder Cup og denne ukens DP World Tour Championship.
På torsdagens åpningsrunde ble det tidlig klart at svaret på det var et rungende «ja».
  • Vi fulgte åpningsrunden slag for slag: Les alt om runden her
Etter storspill og fire birdies på de 12 første hullene var Hovland helt oppe på andreplass, men to sure bogeys på hull 16 og 17 satte en liten demper på stemningen.
Da var det nok godt for 26-åringen å slå tilbake på det 18. og siste hullet. Fra bunkeren vartet Hovland opp med det som må ha vært blant dagens beste slag ute på Jumeirah Earth Golf Club i Dubai.
Fra nærmere 40 meter slo Hovland seg til innenfor én meter, og kunne enkelt kakke i dagens femte birdie.
– Din skitne lille snik! Har du sett! Han er jo blitt helt trollmann rundt green, utbrøt Viaplay-kommentator Joakim Mikkelsen.
Med -3 totalt er Hovland på en foreløpig 7. plass, to slag bak teten.
Se intervjuet med Hovland etter runden i videovinduet øverst!

– Det er ganske utrolig

– Det var ganske solid så og si hele veien. Jeg slo mye bra slag innledningsvis, men satte jo ingen putter. Så begynte de å rulle i litt midtveis, så da fikk jeg litt momentum. Så slo jeg noen ikke fullt så bra slag mot slutten, men følte at jeg ble veldig hardt straffet. Da var det ekstra deilig å ta tilbake en på 18, sa Hovland etter runden.
Hovland ble også spurt om forbedringen i nærspillet sitt det siste drøye halvåret, som flere ganger kom til syne på torsdagens runde.
– Det er ganske utrolig. Helt fra up-and-downen på hull 1 til det slaget fra brua på hull 17... Det er bare sånn at hver gang jeg misser green så tenker jeg at «jeg kan gjøre dette». Det snur spillet mitt opp-ned. Før har jeg misset og det har omtrent vært en automatisk bogey. Nå vet jeg at jeg kan redde meg så og si hver gang.
Statistikken viste også at Hovland var best i hele feltet rundt green torsdag.
Fredag går han ut 09:12 norsk tid, og du kan følge hele runden slag for slag i vårt livesenter.
Sett denne?
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Slik var runden

Hovland åpnet birdie-kontoen allerede på hull 2 med en putt fra rundt tre meter. Videre fortsatte han å gi seg selv gode muligheter med presise jernslag, men nordmannen klarte ikke å sette noen av de korte puttene på hull 4, 6 og 8.
Marginene var tilbake på Hovlands side da han senket dagens andre birdie-putt fra rundt fire meter på hull 9. Det ble også starten på en ordentlig god periode for Hovland, som fulgte opp med å sette to nye birdie-putter fra rundt fem meter på hull 10 og 12.
Dagens første bogey kom på hull 16, da Hovland måtte legge seg opp etter å ha slått utslaget i fairway-bunkeren. Par-putten fra rundt seks meter så god ut hele veien, men stoppet på hullkanten.
Problemene fortsatte på neste hull, da Hovlands utslag endte opp på en bro (!) mellom greenen og neste utslagssted. Hovland måtte slå fra broa, noe han løste på nydelig vis, men par-putten fra litt over to meter satt ikke.
På det 18. hullet (par 5) gikk Hovland for greenen på andreslaget, men endte opp i bunkeren på høyresiden. Derfra vartet han opp med et kunstslag til innenfor en meter, og kunne dermed krone åpningsrunden med birdie nummer fem.
Generelt sett var ikke nordmannen av sin sedvanlige klasse fra tee, mens jernspillet stort sett var veldig solid. Puttingen var litt opp og ned, men rundt green var der Hovland imponerte mest. Han reddet seg flere ganger fra utfordrende posisjoner, og viste igjen hvor langt han har kommet med arbeidet rundt det som for bare noen måneder siden var hans store svakhet i spillet.
DP World Tour Championship er sesongfinalen på Europatouren, og markerer slutten på 2022/23-sesongen. Neste sesong starter allerede neste uke i Sør-Afrika og Australia, hvor Kristian Krogh Johannessen står på startstreken i førstnevnte.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame