Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med ny kanonrunde: – Utrolig imponerende

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 18/11/2023 klokken 13:51 GMT+1

Viktor Hovland leverte nok en bunnsolid runde. Nå er han med i tetkampen før siste dag.

Viktor Hovland.

Foto: Getty Images

  • Følg Viktor Hovlands søndagsrunde i vårt livesenter
Den norske golfstjernen fortsatte der han slapp på fredag. Hovland leverte nok en knallsterk 66-runde, med seks birdier og null bogeyer.
Det gjør at han for alvor er på skuddhold før siste dag av Europatour-finalen i Dubai, og han går inn til søndagen som oddsfavoritt.
– Han leverer en feilfri runde, og han virker så i kontroll over alle deler av spillet. Utrolig imponerende! konkluderer Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Wallace med spinnvill runde

Hovland ligger i skrivende stund på en delt andreplass med Tommy Fleetwood, men de er slaget bak sensasjonen Matt Wallace som fører an i front.
Engelskmannen leverte en helt utrolig 60-runde i Dubai. Han rundet halvveis tre slag under par på dagen, som i og for seg er imponerende, men det var på back nine han virkelig skulle slå til.
Wallace endte opp med birdie på samtlige av de siste ni hullene, og gikk hele 12 slag under par for dagen. Han er 16 slag under par totalt før den siste runden.
– De siste ni hullene til Wallace er nesten ikke til å tro! Ni birdies på rad er vanvittig, sier Thorp om engelskmannens spinnville runde.

Pangstart

Viktor Hovland fikk selv en kanonåpning på lørdagens runde. Nordmannen åpnet med to strake birdies, før han fulgte opp med fire par.
På det syvende hullet kunne han igjen registrere en birdie på scorekortet. Hovland, som nok en dag var fantastisk med driveren, hadde riktignok flaksen på sin side akkurat på dette hullet.
Etter et strøkent utslag, bommet han til venstre med innspillet. Nordmannen var dog heldig med spretten, og ballen la seg helt i greenkanten. På par fem-hullet kunne han enkelt toputte for å gå opp til tre slag under for dagen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Her blir Hovland bedt om å sammenligne seg selv med Haaland

Tryggheten selv

Hovland rundet halvveis på -14 etter en bogeyfri åpning, og det solide spillet skulle fortsette på back nine.
Allerede på det tiende hullet satte han en birdieputt fra halvannen meter etter et strøkent innspill, og han fortsatte å spille seg til gode muligheter.
Etter å ha bommet på en putt fra to og en halv meter på det ellevte hullet, fikk han sin revansj med en ny birdieputt på det 13.
Hovland havnet bare i ordentlig trøbbel på ett hull. På det 12. havnet han først i fairwaybunkeren, og Ekeberg-gutten kunne ikke gjøre annet enn å slå seg ut igjen i fairway.
Han reddet seg dog inn med et strøkent innspill, før han reddet par fra snaue tre meter.
Dagens store høydepunkt for Hovland sin del kom på det 16. hullet. Med 143 yards til flagget, prikket han innspillet midt på. Ballen trillet på hullkanten, og nordmannen var kun centimeter fra en eagle.
Selv om det ikke ble eagle, ble det istedenfor rundens siste birdie. Han fikk en gyllen mulighet til å gå inn i sisterunden på delt førsteplass, men bommet på birdieputten fra to meter.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame