Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland klarte cuten i PGA-returen: – Jeg liker det jeg har sett

Espen Blaker

Oppdatert 13/06/2020 klokken 11:00 GMT+2

Viktor Hovland ligger på 47. plass etter dag to av Charles Schwab Challenge. Eurosports golfekspert tror nordmannen vil klatre i løpet av helgen.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

  • Se Viktor Hovland i Charles Schwab Challenge på GOLFTV lørdag fra 15.00!
Hovland kom seg akkurat innenfor cut-grensen etter å ha gått to under par fredag. 22-åringen leverte fire birdies og to bogeys og gikk med det fra en 78. til 47. plass. Dermed hevet nordmannen seg noe fra torsdagens runde som han gikk på par.
Lørdag er Hovland plukket ut i Featured Groups, som betyr at man kan se hele runden hans på GOLFTV fra 15.00.

– En fin, stabil start

Eurosports golfekspert Marius Thorp liker det han har sett fra Hovland i PGA-returen.
– Jeg liker det jeg har sett. Det virker stabilt og han gjør få feil. Statistisk sett er han der han pleier å være, han treffer mange fairways og greener. Han er bare nødt til å komme seg nærmere pinnen og med det skaffe seg selv flere birdie-muligheter. Men en fin, stabil start sett under ett.
Thorp tror Hovland bare vil bli bedre når helgen kommer.
– Jeg har troen på at han hever spillet ytterligere i helgen. Det er ikke mer enn tre slag opp til topp 20, så det må være realistisk. Det vil være en fin start.
picture

Historiske Hovland: Her er høydepunktene fra sesongen til nå

Stjernespekket i toppen

Øverst på lista ligger fremdeles amerikanske Harold Varner III, som fredag fullførte på fire slag under par etter en helt elendig start på runden. Han leder på totalt -11, ett slag foran landsmennene Jordan Spieth og Bryson DeChambeau. Rory McIlroy leverte en kanonrunde fredag med -7 og er to slag bak Varner totalt.
Varner III er farget og kan ta sin første PGA-seier. Også fredag ble dødsfallet til George Floyd markert av spillerne før runden startet med ett minutts stillhet.
– Det er riktig av touren å gjøre det, men når man er ute på banen, er du bare opptatt av spillet, sa Varner III.
Markeringen skjedde klokka 8.46 lokal tid i Texas, for å markere de åtte minutter og 46 sekunder en politimann presset kneet mot nakken til Floyd under en pågripelse. Den kostet den ubevæpnede svarte mannen livet.

Ventura leder på Sawgrass

Vårt andre norske golfess, Kristoffer Ventura, fikk ikke spille helgens PGA-turnering grunnet for lav ranking. I stedet spiller han Korn Ferry Classic på nivå to, hvor han har gjort sakene sine svært bra.
På ærverdige TPC Sawgrass ligger Ventura i delt ledelse med -6 etter de to første dagene.
– Det har vært bra. Jeg spilte veldig bra torsdag, og fredag var litt tøffere. Men jeg gjorde mange up-and-downs og puttet bra. Alt i alt så er jeg fornøyd, sa Ventura til Eurosport etter fredagens runde.
24-åringen har fått en tøff start på PGA-karrieren etter fjorårets kanonsesong på Korn Ferry Tour. Ventura vant to turneringer i juli, og har nå muligheten til å ta sin tredje på under et år.
– Jeg har ikke tenkt så mye på å vinne. Jeg skal bare gjøre mitt beste og håpe det holder. Det er deilig å være tilbake, smiler Ventura.
Se hele intervjuet her:
picture

Ventura i ledelsen på Sawgrass: – Tenker ikke på å vinne

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame