• Se Charles Schwab Challenge på Dplay, Eurosport Norge og GOLFTV torsdag fra 21.00!
Viktor Hovland så ut som en million før koronakrisen slo inn. 22-åringen leverte en strålende åpningsdag The Players-debuten og lå på 8. plass før turneringen ble innstilt.
Derfor er nok mange som forventer å se nordmannen kjempe i toppen når PGA Touren er tilbake med Charles Schwab Challenge.
Charles Schwab Challenge
Bogey-avslutning bremset Hovlands klatring
13/06/2020 PÅ 17:49
Men skal man tro de siste rapportene fra hovedpersonen selv, er ikke alt som det skal være før «comebacket».

Har vært usikker

– Jeg har snakket litt med ham i det siste, og han har faktisk vært litt usikker, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp i den nyeste episoden av Eurosports golfpodcast FORE!
  • Hør FORE! overalt der du finner podcaster!
– Han virker å ha ganske god kontroll på det meste av spillet, bortsett fra de lange jernene. Når jeg snakket med ham i helgen så var de ikke helt der han ønsket at de skulle være. Og når det kommer fra han selv, da vet man at det er noe. Han er sin største kritiker, fortsetter Thorp.
Eurosports golfekspert trekker paralleller til Hovlands tyngre periode før seieren i Puerto Rico.
– Han mister slagene litt mye ut til høyre, noe vi kjenner litt igjen fra da han slet etter nyttår. Han var positiv med tanke på å få det på rett kjøl, og bildet han la ut av hendene beviser jo at han har jobbet steinhardt.

– Et tegn på at han har jobbet steinhardt

For mandag la Hovland ut et bilde av sin venstre hånd som så ut mer ut som den tilhørte en tømmerhugger enn en golfspiller.
Saken fortsetter undet bildet (Instagram / @viktor_hovland):

hovland

Foto: Eurosport

«Det ser ut som om han har stukket hendene ned i søppelkverna, skrudd på knappen, og så viser det seg at søppelkverna var fylt med bier av en eller annen grunn», uttalte Golf Digest.
– Du skal slå enormt mange golfballer for å få sånne hender. Han har sendt en del filmer frem og tilbake med Dana Dahlquist, svingtreneren, som han konfererer med når det gjelder det tekniske. Så vi får håpe at hardtreningen har gitt resultater.

For ifølge Thorp er det ikke mye som skal til før Hovland igjen får tilbake godfølelsen.
– Veien opp til der han var like før koronapausen er ikke veldig lang. Det som har vært Viktors store styrke er hans høye bunnivå, at han har levert såpass bra selv om han kanskje ikke har følt seg helt på topp.
– Det starter kanskje ikke med noe fyrverkeri, men jeg har likevel tro på at han skal bite godt fra seg, avslutter Thorp.

Analyserer Hovland-kompisens unike sving: – Aldri sett noe lignende

Charles Schwab Challenge
Hovland klarte cuten i PGA-returen: – Jeg liker det jeg har sett
13/06/2020 PÅ 08:39
Charles Schwab Challenge
Ett minutts stillhet for George Floyd da PGA-touren var tilbake
11/06/2020 PÅ 14:36