Populære sporter
All sport
Vis alt

Solid åpningsrunde av Hovland i The Open: – Spillet var solid

Joakim Opphus

Oppdatert 15/07/2021 klokken 14:33 GMT+2

Viktor Hovland leverte en strålende åpningsrunde på Royal St. George's-banen i The Open.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

– Spillet var solid. Jeg traff mange greener og gjorde mange enkle par, som er noe av nøkkelen her ute. Det var alt i alt ganske solid, selv om jeg kunne satt noe flere putter. Jeg bommet noen korte, men det føltes ganske bra i dag, sa Hovland til Discovery etter runden.
Nordmannen gikk første runde av turneringen på Royal St. George's på to slag under par.
Dette er den første turneringen Hovland spiller på en såkalt linksbane siden han ble proffesjonell.
– Det er en stund siden jeg spilte links sist, det tar litt tid å bli vant til det. Det er derfor kom jeg hit på lørdag, for å bli vant til været og hvordan ballen spretter og rett og slett lære banen å kjenne, sier Hovland til Discovery.
Hovland spilte til tider meget god golf og Discoverys golfekspert Marius Thorp mener han har mer å gå på.
– Alltid kjipt å avslutte med bogey, men helt klart godkjent. Masse positivt å ta med seg, og så vet vi at han har mer inne. Det vil han nok føle selv også, sier Thorp

Null rust

Hovland har ikke spilt en turnering siden han vant BMW International Open i slutten av juni, men det var ingen ting som tydet på at nordmannen var rusten.
Han startet runde meget sterkt med en birdie allerede på åpningshullet. Etter en rekke med par kom det en bogey på det femte hullet. Før han gjorde to strake birdies på hull 9 og 10.
Etter par på 11, 12 og 13 så gjør 23-åringen en ny birdie på hull 14. En sur bogey på det siste hullet gjør at Hovland faller tilbake til to under par for runden, men han er fortsatt helt med i toppen, og det er masse golf igjen.
I skrivende stund er de kanadiske Mackenzie Hughes som leder på -5.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame