Hovland gikk den andre runden på 71 slag, én over par og ligger i skrivende stund på en delt 36. plass.
– Ikke den beste starten i dag. Jeg slo mange dårlige slag, for å være ærlig. Jeg var to over etter fire spilte hull og jeg prøvde bare å treffe greenene som ikke var lett, spesielt siden alt gikk ut høyre, også gikk alt til venstre når man prøvde å korrigere. Det var ganske frustrerende, sa Hovland etter runden.
British Open
Hovland etter sisterunden: – Veldig god kontroll i dag
18/07/2021 KLOKKEN 15:53
Han følte derimot at han fikk en hvis stabilitet på de siste hullene på runden.
– Jeg satte noen gode putter her og der og reddet meg ganske bra et par ganger. Jeg følte jeg fikk en viss stabilitet i spillet mitt på back-nine, forhåpentligvis kan jeg fortsette på den trenden og spille bra i helgen.
Hovland ligger ni slag bak lederen. Å kjempe om seieren vil bli tøft for nordmannen, men det er ikke for langt opp til en topp ti-plassering.
– Hvis jeg kan få på plass driveren i morgen og være litt skarpere med jernspillet, du vet aldri, vi får se hva som skjer.
Discovery golfekspert Marius Thorp tror Hovland har gode muligheter til å klatre på leaderboarden i helgen.
– Ikke den super runden som både han selv og vi hadde håpet på. Ut ifra statistikken ser det ut som spillet fra tee ikke var helt der, og da blir det tøft å komme nærme nok hullet til å gjøre mange birdies. Likevel er han trygyt videre og har alle muligheter for å avansere i morgen. En gode runde er nok ikke langt unna, sier Thorp etter Hovlands runde.

Kjempet seg tilbake

Dagen startet dårlig for nordmannen. Han startet dagen med en bogey på åpningshullet. Det kom en ny bogey to hull senere, og han var tilbake på par for turneringen.
Det begynte å se farlig ut med tanke på cut-grensen som lå på +1, men han omstilte å gjorde birdie på hull 8 og 11. Det kom derimot en ny bogey på hull 15, og han endte med å gå den andre runden én over par.
Det er sørafrikanske Louis Oosthuizen som leder turneringen på elleve under par.
British Open
Hovland leverte en fantastisk sisterunde i The Open: – En veldig god dag
18/07/2021 KLOKKEN 14:29
British Open
Dobbelbogey ødela en god runde for Hovland: – Den klart beste dagen hittil
17/07/2021 KLOKKEN 14:49