Populære sporter
All sport
Vis alt

Dobbelbogey ødela en god runde for Viktor Hovland: – Den klart beste dagen hittil

Joakim Opphus

Oppdatert 17/07/2021 klokken 19:28 GMT+2

Det ble en dag med flere birdier, men dessverre også noen bogeys og en dobbel-bogey for Viktor Hovland på den tredje runden i The Open.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Hovland gikk tredjerunden på 69 slag og én under par. 23-åringen er to slag under par totalt i turneringen, og ligger for øyeblikket på en delt 33.plass.
– Det var klart den beste dagen hittil denne uken, rent spillmessig synes jeg. En treputt på hull seks og en kjedelig dobbelbogey på hull 15 ødelegger en ordentlig bra score, men jeg føler at jeg var litt mer på hugget i dag, sa Hovland etter runden.
Dette er første gang Hovland spiller The Open, og det har vært en veldig god opplevelse så langt forteller han.
– Jeg synes det er dritkult. Det at alle starter på hull én og at det er såpass sene startstidspunkter med mye publikum det er ordentlig kult, og den banen her er dritbra. Jeg koser meg, forteller den norske golfstjernen.
Hovland er for langt bak til å kjempe om seieren, men Discoverys golfekspert Marius Thorp har stor tro på en Hovland-søndag i morgen.
– Veldig synd med dobbelbogey på hull 15, da det var midt i en god rekke. Masse bra å ta med seg iløpet av runden, men får ikke helt satt sammen det gode spillet på en hel runde. Føles ikke ut som det er så langt unna. Jeg har tro på en skikkelig Hovland-søndag, sier Thorp etter Hovlands runde.

Opp og ned

Hovland startet runden bra med en birdie på hull nummer to. Det kom derimot to bogeys på rad på hull fem og seks og nordmannen falt ned til par for turneringen.
Men han slo sterkt tilbake. Birdie på hull 9, 12 og 14 sørget for at han klatret på leaderboarden og var oppe topp 25, før han havnet i problemer på det 15. Han endte opp med en sur dobbelbogey som annullerte mye av de gode spillet så langt på runden.
Nordmannen revansjerte litt av dobbelbogeyen med en birdie på det siste hullet. Han fikk med det også runden tilbake under par.
Flere av spillerne gikk tredjerunden over par og Hovland klatret derfor flere plasseringer med sin 69-runde.
Sørafrikanske Louis Oosthuizen leder turneringen på -12, amerikanske Jordan Spieth følger slaget bak. Begge spillerne har igjen noen hull av sin runde.
Se hva Hovland hadde å si etter runden:
picture

Hovland etter runden: – Var litt mer på hugget

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame