• Følg Viktor Hovland i The Open slag for slag fra torsdag kl 08:40 i vårt livesenter!
Denne uken er det klart for golfsesongens fjerde og siste major, The Open. Turneringen, som blir Hovlands siste før OL i Tokyo, er den eneste majoren han enda ikke har spilt.
– Egentlig burde det vært min første. Jeg har hatt mange gode sjanser til å kvalle inn, men det gikk aldri helt veien. Så det blir gøy å spille The Open og linksgolf igjen. Jeg har ikke spilt linksgolf på en god stund, sier Hovland til Discovery.
British Open
Hovland etter sisterunden: – Veldig god kontroll i dag
18/07/2021 KLOKKEN 15:53

Ikke spilt links som proff

Linksgolf er betegnelsen på golfen som spilles på linksbaner, golfbaner som ligger ved kystområder, er tuftet på sandet jordsmonn og typisk innebærer sanddyner, få vannhindere og trær. Linksbaner kjennetegnes av ujevne spilleflater og er ofte preget av sterk vind.
Da linksbaner er så og si ikke-eksisterene på PGA Touren, valgte flere storstjerner å lade opp til The Open med Scottish Open forrige uke, en turnering som også spilles på linksbane. Hovland valgte på sin side å prioritere en kort sommerferie hjemme i Norge.
Faktisk har nordmannen fortsatt til gode å spille linksgolf etter han ble proff i 2019. Da er det greit at han iallefall har erfaring fra Royal St. Georges, banen som The Open spilles på i 2021.
– Det var vel i det britiske amatørmesterskapet (British Am) i 2017, om jeg ikke husker feil. Da spilte jeg og Ventura. Han gjorde det veldig bra, og jeg endte faktisk opp med å gå caddie de siste matchene han spilte, sier Hovland.

– Tenkte det ville passe perfekt

Mens Ventura mestret banen og forholdene godt, fikk Hovland selv en viktig lærepenge før denne ukens retur.
– Det er en ganske interessant og tøff bane. Jeg husker at jeg tenkte at det å slå ballen lavt og uten spinn ville passe perfekt der ute, sier Hovland.
En lav ballbane og lite spinn er i utgangspunktet en god oppskrift på linksbaner. Ballen unngår å ta mye vind og ruller samtidig en god del slik at man ikke mister så mye lengde. Men på Royal St. Georges var det til Hovlands forbauselse ikke noen suksessoppskrift.
– Alle helningene i fairwayene gjorde at jeg rullet ut i bunkerne, som ligger ganske midt i fairway, hele tiden. Ballen stoppet bare ikke. Ventura hadde på sin side mye spinn og klarte å unngå bunkerne i mye større grad.
Nå jobber Hovland med å unngå de samme feilene denne uken.
– En viktig del av forberedelsene blir rett og slett å se hvor jeg kan bruke helningene og hvor jeg ikke kan det.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Sjekk verdenstreerens Hovland-beskjed: – Ville vært idiotisk

Dette har han jobbet med

Allerede lørdag var det norske håpet på plass på stedet med det klingende navnet Sandwich, sørøst for London.
– Mye tid går med på å bli vant til hvor mye ting «releaser» ut, hvor mye det kommer til å blåse og hvilken retning det blåser i. I tillegg blir det å kjøre mye putting på rundt og greenene og bli vant til det. Hvor jeg må lande ballen på innspillene. Ellers er det ikke så mye hokus-pokus.
– Jeg spiller bra golf for tiden og har et spill som passer til de fleste steder. Det handler om å gå gjennom den vanlige rutinen, så burde jeg være klar, avslutter Hovland.
Hovland slår ut 08:41 norsk tid på torsdagens åpningsrunde av The Open. Følg hvert eneste slag fra nordmannen i vårt livesenter!
British Open
Hovland leverte en fantastisk sisterunde i The Open: – En veldig god dag
18/07/2021 KLOKKEN 14:29
British Open
Dobbelbogey ødela en god runde for Hovland: – Den klart beste dagen hittil
17/07/2021 KLOKKEN 14:49