WENTWORTH (Eurosport.no):
Etter å ha gått hele veien fra hull 18 til hull 9, forbi flere av de mest stjernespekkede flightene i turneringen, var det ikke før man så Viktor Hovlands navn på tavlen at det ikke lenger gikk an å komme seg forbi folkemengden.
For den norske 22-åringen var blant de, om ikke den, som fikk mest oppmerksomhet under åpningsdagen av BMW PGA Championship.
BMW Championship
Stort Hovland-intervju: Korona-livet, støtten fra Norge og sulten på mer
26/08/2020 PÅ 21:26

– Ganske sykt

Det var nesten uvirkelig å se den enorme folkemengden som kun var opptatt av én ting – å se han flere bak tauene omtalte som «The Boy Wonder» i aksjon.
– Det var ganske sykt, sa Hovland til et titalls journalister som svermet seg rundt ham etter å ha levert scorekortet.
Det var ikke mye rom å boltre seg i om man hadde lyst til å se Viktor Hovland i aksjon torsdag:

publikum

Foto: Eurosport

Unggutten innrømmet at han kjente litt ekstra på det.
– Jeg merket jeg var litt mer nervøs i dag tidlig enn det jeg har vært på de siste PGA-turneringene. Det var jo for eksempel ikke så altfor mange folk nå sist i West Virginia, men her er det jo ordentlig opplegg, gliste Hovland til Eurosport.no.
Men selv om nervene var litt mer i høypenn, tok ikke det vekk opplevelsen av å vise seg fram foran et langt større publikum enn normalt.
– Det er kult å spille foran så mange mennesker. Det blir jo litt ekstra trøkk, sier Hovland.
Se intervjuet med Hovland etter dag 1 her (saken fortsetter under):

Avsluttet sterkt

I tillegg til presset fra publikum, må Viktor Hovland også takle å spille i flight med Europas Ryder Cup-kaptein, Padraig Harrington. Iren la ikke skjul på at paringen med Hovland var et ønske fra hans side. Harrington uttalte nemlig så sent som i juni at nordmannen er en het kandidat til å spille Ryder Cup for Europa i 2020.
– Det er veldig kult. Ryder Cup er jo ett av de store målene jeg har. Jeg tenker ikke så mye på det mens jeg er der ute, men han har vel lyst å se hvordan jeg er både som spiller og person. Jeg prøver bare å tenke på at han er en helt vanlig spillpartner, sier Hovland.
Nordmannen åpnet Europatourens flaggskip-turnering med en 69-runde og -3. Det var en dag der det gikk mye opp og ned, før en sterk avslutning med to birdies på de siste to hullene sørget for en fin-fin plassering etter første dag.
– Det var mye bra. Jeg gjør sju birdies, men også fire bogeys - og det er litt for mye. Det ble en del dårlige slag som kostet litt her og der. Jeg får jobbe litt på rangen nå i ettermiddag, så sitter det forhåpentligvis bedre i morgen.
BMW Championship
Hovland stormet rett forbi pressen etter skuffende avslutning
22/09/2019 PÅ 16:02
BMW Championship
Hovland-egenskapen som forbløffer stjernene: – Jeg blir jo forbanna
20/09/2019 PÅ 18:51