Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland inn til foreløpig ledelse – nå vil han unngå fjorårets felle

Oppdatert 05/03/2022 klokken 18:21 GMT+1

Nordmannen er ni slag under par før helgens runder i Arnold Palmer Invitational.

Hovland overrasket over egen statistikk: – Det visste jeg ikke

FLORIDA / OSLO (Discovery):
Hovland viste frem forrykende golf på avslutningen av gårsdagens runde, og nordmannen fortsatte i samme spor denne fredagen.
Med sju birdier, én bogey og resten par, leverte han en runde på seks slag under par. Dermed er han ni slag under par totalt.
Det gjør at nordmannen leder turneringen. Tre spillere deler andreplassen, to slag bak Hovland.
– Rett og slett en strålende runde fra start til slutt. Dette kan bli en morsom helg, oppsummerte Discovery-ekspert Marius Thorp.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Stjernen med markering for Ukraina: – Det minste jeg kan gjøre

Vil unngå fjorårets felle

Selv følte Hovland at han totalt sett slo et noen bedre slag fredag sammenlignet med torsdag, og at det utgjorde den store forskjellen.
– Det var selvfølgelig en fin start å gjøre birdie på hull 10 og 12. Det er godt å se at putter går inn tidlig, da er man ganske komfortabel videre i runden. Jeg slo veldig mange gode slag og satte opp mange gode birdiemuligheter. Samtidig slo jeg noen dårlige slag også der jeg klarte å redde meg veldig bra inn gjennom nærspill og putting, sa Hovland til Discovery etter runden.
Hull 9, altså det siste hullet han spilte fredag, var et av hullene der nordmannen var i store problemer, men maktet å forhindre bogey.
– Det var kanskje det dårligste utslaget hele uka. Det var et veldig fint par, det er sånne som holder deg inne i turneringen, sa Hovland.
Nå venter altså en veldig spennende helg. Hovland lå også godt an i fjor, men da ble både lørdagen og søndagen av det brutale slaget. Det har han lært av.
– Dette er en bane der det er vanskelig å få gjort opp for feilene sine. Det er vanskelig å gjøre mange birdier. Det var det jeg prøvde å gjøre i fjor, men nå må man bare ta medisinen sin, spille smart og akseptere det hvis man gjør noen bogeyer, for ikke å gjøre det verre, sa Hovland.
Se hele intervjuet med Hovland her.
picture

Hovland overrasket over egen statistikk: – Det visste jeg ikke

– Perfeksjon

I løpet av de første ni hullene vartet 24-åringen opp med fem birdier og én bogey.
På hull 8 gikk han opp i delt ledelse. Samtidig som spillkamerat Billy Horschel traff vannet og fikk en double bogey, var Hovland iskald med sin birdieputt.
– Perfeksjon. Dette er ren og skjær perfeksjon de siste tre hullene her nå, sa Discovery-ekspert Marius Thorp.
På hull ni hadde ikke nordmannen centimeterne på sin side, og dermed gikk Horschel opp alene i tet igjen ettersom han lyktes med sin birdieputt.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Verdenseneren med kjempetabbe: – Mister han hodet helt?

Reddet seg inn

Etter strålende golf halvveis, var det duket for front nine. Disse hullene er ansett som noe tøffere, og da hjalp det ikke at det også blåste opp på banen.
På de første hullene måtte Hovland flere ganger kjempe for par, men det lyktes han med på grunn av god putting.
God putting sørget også for dagens sjette birdie. Etter å ha trøblet stort i roughen, chippet han seg til en flott birdiemulighet og satte putten.
I løpet av de siste fem hullene ble én birdie og fire par fasit for Hovland. Dermed avsluttet han altså dagen på -6, og -9 totalt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame