Populære sporter
All sport
Vis alt

Seieren glapp for Hovland: – Denne svir. Jeg føler jeg burde ha vunnet

Oppdatert 07/03/2022 klokken 01:21 GMT+1

Viktor Hovland var med i kampen om seieren i Arnold Palmer Invitational helt til det glapp på banens to siste hull.

Dette sa Hovland etter den høydramatiske avslutningen

FLORIDA / OSLO (Discovery):
Etter en heseblesende avslutning, med dramatikk til siste sekund, endte Viktor Hovland til slutt på en delt andreplass.
Nordmannen var i delt ledelse før det nest siste hullet, men fikk da en bogey. Da heller ikke birdieputten på det siste hullet ville inn, var han ute av dansen.
– Jeg synes jeg gjør mye bra. Jeg kjemper hardt, men det er frustrerende når man gjør bogeyer fra steder der det ser ut som man i alle fall skal gjøre par. Man har ikke råd til å gjøre det for mange ganger. Det er så få steder man gjør birdie. Det handler ikke om å senke putter på 30 fot for birdie for å vinne turneringen. Det handler om å unngå treputter og gjøre de enkle «up-and-downene». Der var det litt for dårlig i helgen, dessverre, sa Hovland til Discovery etterpå.
Amerikanske Scottie Scheffler vant turneringen med fem slag under par, ett slag bedre enn Hovland.
På spørsmål fra de amerikanske reporterne om hva han sitter igjen med, sa Hovland:
– Jeg spiller selvfølgelig god golf, men denne svir. Jeg føler at mine siste seire har kommet litt ut av ingenting, men her føler jeg at jeg burde ha vunnet. Det svir litt.
Se hele intervjuet med Hovland her.
picture

Dette sa Hovland etter den høydramatiske avslutningen

– Mye marginer

Både hull 17 og 18 ble utslagsgivende. Først satte nordmannen seg selv i store problemer da et utslag endte i bunkeren. Hovland reddet til slutt inn en bogey, men da fikk Scheffler initiativet før det aller siste hullet.
Der fikk Hovland en putt for birdie på fem meter.
– Jeg slo et herlig innspill på det siste hullet. Blåser ikke vinden opp akkurat som den gjør da, ligger den plutselig helt inntil. Det er mye marginer. Jeg hadde kanskje mye marginer som gikk med meg de første to dagene, men det buttet litt imot på siste to, sa Hovland.
Nordmannen fant den riktige linjen på putten, men dessverre så ble den litt for svak. Dermed ble det ikke noe omspill på nordmannen.
Da heller ikke Billy Horschel klarte å sette sin langputt minutter senere, kunne Scottie Scheffler juble for seieren.
  • Vi fulgte Hovland slag for slag gjennom hele turneringen i vårt livesenter.

Tok ledelsen

Hovland fikk en tung avslutning på lørdagens runde, med fire bogeyer på de siste ni hullene. Fra å på et tidspunkt lede med fire slag til konkurrentene, havnet han til slutt ett slag bak lederne før søndagens avslutning.
Dermed befant Hovland seg i angrepsposisjon når det hele skulle avgjøres.
Nordmannen spilte seg til flere gode muligheter innledningsvis, men hadde ikke centimeterne på sin side.
Spillforholdene var imidlertid brutale, så når konkurrentene dro på seg bogeyer tidlig, gjorde det at par var nok for Hovland til å gå opp i tet.
  • Se Viktor Hovland i The Players Championship denne uken på discovery+

Krevende bane

På dagens sjuende hull ble parrekka omsider brutt. Etter et helt nydelig utslag på par 3-hullet, kunne nordmannen bare dytte inn dagens første birdie.
Det gjorde at nordmannen tok en ledelse på to slag, ettersom Billy Horschel og Talor Gooch, duoen som ledet etter lørdagen, fikk store problemer på hull 6.
På de to neste hullet ble imidlertid banen også for tøff for Hovland, som da noterte seg for sin første og andre bogey.
– Vi kan ikke forvente at han skal gå bogeyfri på denne vanvittig krevende banen, sa Discovery-ekspert Henrik Bjørnstad.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Se putten som kunne sendt Hovland ut i et omspill om seieren

Drama til siste slutt

Ikke lenge etter nullet han ut bogeyene med dagens andre birdie. Bare to hull senere kom imidlertid dagens tredje bogey for nordmannen etter to svake putter.
Det gjorde at han delte ledelsen med spillpartner Scottie Scheffler på -5, med flere spillere jagende bak på -4, deriblant Gary Woodland.
Sistnevnte gikk plutselig opp i ledelsen med -6 med en eagle, men spilte seg ut av seierskampen med double bogey og bogey på de siste to hullene.
Samtidig, etter en birdie og to bogeyer, lå Hovland slaget bak Scheffler før siste hull.
Der fikk han muligheten til å ta det til omspill, men putten ble altså noen hakk for kort. Dermed avsluttet han runden på -4, slaget bak Scheffler.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame