Populære sporter
All sport
Vis alt

Venturas kollaps var kostbar på flere måter

Espen Blaker

Oppdatert 07/03/2021 klokken 22:57 GMT+1

Kristoffer Ventura lå an til en etterlengtet god plassering i en stor turnering. Men i løpet av de to siste hullene raste 26-åringen ned resultatlisten.

Kristoffer Ventura

Foto: Eurosport

  • Se hvert slag av Viktor Hovland i The Players fra torsdag på GOLFTV. Få tilgang her!
Etter 16 av 18 hull, hvor Kristoffer Ventura blant annet hadde slått til med sin første hole in one på PGA Touren, lå norsk-mexicaneren på 18. plass og øynet muligheten for en ordentlig god plassering i storturneringen Arnold Palmer Invitational.
Se Venturas hole in one her (saken fortsetter under):
picture

Ventura med hole in one: – Det er Ace Ventura!

Men en bogey på hull 17 og en trippel bogey på hull 18 gjorde at Ventura raste nedover listene til en 37. plass.
– Det blir en verst tenkelig avslutning. Han kjemper på og snur mye med birdie på 12 og hole in one på 14, men dessverre dukker de høye tallene opp igjen. De har det vært litt for mange av dessverre, sier Eurosports golfekspert Marius Thorp.
Og det var ikke bare en god plassering i turneringen som røk for Ventura. 26-åringen kunne også tatt en langt steg mot fornyede spillerettigheter på PGA Touren også neste sesong. Ventura lå som nummer 110 på FedExCup-rankingen før denne ukens turnering, hvor de 125 beste automatisk får fornyede spillerettigheter sesongen etter.
Ventura vil klatre noen få plasser selv etter den sene kollapsen, men kunne gjort et betydelig byks om den hadde vært unngått.
– Han hadde en gyllen mulighet til å ta med seg sårt tiltrengte poeng, som kan vise seg å være kritiske når vi teller opp i august. På den positive siden viste han mye godt spill denne uken, og fire runder på en knalltøff bane i dette selskapet vil gjøre ham godt i fortsettelsen, sier Thorp.
Ventura spiller ikke neste ukes The Players, men blir å se i Honda Classic uken etter.
picture

Jublet for sin egen monsterdrive: – For en showmann!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame