Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland om Ventura: – Han var et forbilde for meg

Espen Blaker

Oppdatert 07/03/2021 klokken 13:19 GMT+1

Viktor Hovland ble spurt om å trekke frem hvilke forbilder han hadde som ung. Da dukket både nåværende og tidligere norske PGA Tour-spillere opp.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura

Foto: Eurosport

Foto: Benjamin A. Ward / Norsk Golf
For første gang i historien har Norge to spillere som hevder seg ute på PGA Touren, golfens aller største scene.
Med to seire og topplasseringer på rekke og rad er det Viktor Hovland som har stjålet de fleste overskriftene siden han og Kristoffer Ventura ble proffspillere tilbake i september 2019.
Men etter en lovende sesongstart viser Ventura nå igjen tegn på at han vil gi kompisen kamp om spalteplassen. Det er noe Hovland har ventet på.

Så opp til Ventura

For Ventura var en av de Hovland så opp til som ung gutt. Det avslørte den norske golfstjernen på pressekonferansen før denne ukens Arnold Palmner Invitational.
– Det var jo Tiger Woods som var det store forbildet som ung, men jeg hadde også noen eldre nordmenn som jeg så opp til. Kristoffer Ventura var en av disse, sier Hovland.
– Han er jo et par år eldre enn meg, og var virkelig god når jeg var en unggutt. Det er han jo fortsatt, men som liten var han langt foran de andre. Han var helt der oppe, fortsetter Hovland.
Ventura svarte følgende da Eurosport fortalte han om Hovlands uttalelser:
– Det er veldig hyggelig. Vi har jo veldig god kontakt og prøver å være mye sammen når vi spiller de samme turneringene. Vi har et veldig bra forhold, sier Ventura til Eurosport.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Tok fullstendig av etter superstjernens hole in one

At Ventura herjet som ung gutt er ingen underdrivelse. Da 24-åringen snakket med Eurosport i koronapausen tilbake i mars, avslørte han nettopp hvor dominant han var i sine yngre dager.
– Sesongen bestod av seks turneringer i året, Den siste var en avslutningsturnering eller playoff, men da hadde jeg alllerede vunnet poenglista, så vi dro aldri til den. Men i de fem øvrige turneringene var jeg ubeseiret i fem år på rad. Så jeg vant 25 på rad, sa Ventura.

Trekker også frem Bjørnstad

Og norsk-mexicaneren fortsatte å levere i årene etter. Høsten 2014 dro han til USA for å spille college-golf for Oklahoma Strate University, hvor han fikk selskap av Hovland to år senere.
– Det var kult å se den suksessen Kristoffer hadde i USA før jeg kom dit, sier Hovland.
Etter å ha herjet sammen på college i tre år startet kompisene livet som PGA Tour-proffer sammen høsten 2019. Duoen var de første nordmennene til å spille på herregolfens største scene siden Eurosport-ekspert Henrik Bjørnstad.
– Henrik var jo også ett av forbildene mine som ung. Han var jo den første PGA Tour-spilleren fra Norge. Det var kult å se. Jeg hadde lyst til å bli en del av det selv, sier Hovland.
picture

Jublet for sin egen monsterdrive: – For en showmann!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame