• Se sesongåpningen på PGA Touren med både Viktor Hovland og Kristoffer Ventura på GOLFTV, Eurosport Player og Eurosport Norge fra torsdag til søndag. Få tilgang her!
GREENBRIER (Eurosport.no):
Torsdag kveld norsk tid, nærmere bestemt klokken 19.45, slår Viktor Hovland ut sitt første slag som fullverdig PGA Tour-spiller.
A Military Tribute at The Greenbrier
Her får Hovland vite at han er historisk: – Wow! Virkelig?
15/09/2019 KLOKKEN 19:46
Det er knyttet store forventninger til nordmannen som har vist strålende takter gjennom hele sommeren, med blant annet fire topp 15-plasseringer på sine fem første turneringer på PGA Touren.
PGA-kortet ble sikret allerede etter to av de tre turneringene på Korn Ferry Tour Finals, noe som gjorde at 20-åringen droppet den siste turneringen for å lade opp til helgens sesongåpning.
– Jeg har egentlig tatt det veldig rolig de to siste ukene. Jeg har ikke trent veldig mye, sier Hovland dagen etter å ha ankommet Greenbrier.
Se hva Hovland tenker om sesongåpningen her (saken fortsetter under):

Gode minner fra samme bane

Men selv om 21-åringen kommer fra en periode med fri, er han ikke bekymret for formen.
– Jeg kom hit i går kveld, så jeg skal egentlig bare spille innspillsrunden og så hoppe rett i det. Jeg har vært her før, så jeg vet jo liksom hvordan strategien er.
For den ærverdige banen i West Virginia er ikke ukjent for Hovland. Så sent som i april ble ble han nemlig nummer to i college-turneringen Big 12 Championship på samme bane – kun ett slag bak vinneren Hayden Springer.
– Dette er med andre ord en bane som passer deg?
– Ja, jeg spilte bra her forrige gang jeg var her, så det er et veldig fint sted.

– Enorm fordel

Eurosports golfekspert Marius Thorp mener den positive opplevelsen fra college-turneringen vil være svært nyttig for Hovland denne uken.
– Det er en enorm fordel å ha prestert godt på en golfbane tidligere. Det gir en god følelse og en trygghet i form av at man vet hva som kreves utpå der. Du ser svært ofte at spillere over tid presterer godt på mange av de samme banene.
– Hva er det med denne banen som gjør at den passer Viktor?
– Først og fremst passer den hans type spill, spesielt med tanke på at han skrur ballen fra venstre til høyre. Mange av hullene favoriserer denne type skru. I tillegg blir det viktig at han utnytter sin presisjon fra utslagsstedet og tar vare på de mulighetene han setter seg i.
Thorp tror det er fullt mulig for Hovland å gjenta suksessen fra april – selv om nivået denne gangen er langt høyere.
– Man skal aldri undervurdere «godfølelsen» på en bane. Fra min egen tid presterte jeg oftere bra på baner jeg hadde gode minner fra, så her har Viktor alle muligheter.
A Military Tribute at The Greenbrier
Rufsete Hovland-åpning: – Tungt når man ser alle de lave scorene
13/09/2019 KLOKKEN 01:29