PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no): Natt til lørdag, norsk tid, setter Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen utfor i slopestyleløypen i PyeongChang. De norske jentene er begge favoritter, men flere eksperter trekker fram Killi som det største norske håpet. Nå føler 20-åringen presset før hun spenner skiene på for første gang i et OL, og vedgår at hun har hatt mistanker om favorittstempelet.
– Jeg har jo egentlig prestert ganske lenge nå, og har visst at jeg kom til å få det stempelet. Nå er jeg redd for å skuffe meg selv og andre, men jeg kan ikke få gjort så mye med det, sier hun til Eurosport.
PyeongChang
OL-utøver stjal bil med kona og treneren - fyllekjørte i PyeongChang: – Veldig, veldig alvorlig
24/02/2018 PÅ 11:22
– Hvor skuffet blir du hvis du ikke får det til i OL?
– Jeg husker jo da jeg ikke fikk det til i X Games i Aspen, at det var veldig tungt, men det var bra jeg fikk den læringen der. Da blir jeg kanskje ikke kjempeskuffet her.

Ønsker mer oppmerksomhet

Killi falt på trening under onsdagens trening, og slo hodet. Det satte henne heldigvis ikke ut mer enn å bli litt forslått. Knall og fall er ikke ukjent i idretten hun og Sjåstad Christiansen bedriver, og det er ikke mer enn noen måneder siden sistnevnte slet med en strekk som satt henne på sidelinjen av konkurranser i flere uker. Fraværet av Sjåstad Christiansen har gitt Killi mulighet til å utvikle seg og ta mer plass. Spesielt har hun merket større press fra mediene - men hun kunne gjerne sett mer av.
– Det har vært mer media når hun har vært borte, men jeg kunne ønske det var mer, sier Killi.
– Det har vært litt dårlig, og jeg kjenner jeg har blitt litt skuffa for at jeg ikke har fått mer (oppmerksomhet). Hun har liksom fått mer enn meg, selv om det er jeg som har stått på ski (mens hun har vært skadet). Så man ser jo hvem som er favoritten i media, da, men man får bare jobbe hardere. Jeg må liksom ikke være på tv, men det er greit at folk vet hvem jeg er, for nå er det ikke mange som gjør det, legger hun til.
Killi og Sjåstad Christiansen er bestevenner, så den litt mindre kjente Killi vil ingenting annet enn godt for konkurrenten og venninnen. Dermed vil hun heller ikke slå fast hvem som er den største gullfavoritten av de to.
– Hun har kjørt kjempebra på trening mens jeg ikke har fått det helt til, men det håper jeg å kunne gjøre noe med i morgen (lørdag). Jeg tror vi ligger ganske likt, men jeg håper vi begge kommer til finale så vi får se hvordan det vil ende, sier Killi.

– Mer enn god nok

For det snakkes om gull - eller i verste fall pallplassering i den norske freestyleleieren.
– Jeg vil først komme til finale og helst komme på pallen, sier Killi forsiktig om egne resultatmål.
– Ikke noe mål om gull?
– Jeg vil jo helst det, men jeg prøver å være litt forsiktig med å si det.
Landslagstreneren, Luke Allen, er imidlertid ikke i tvil.
– Om hun er god nok til å ta gull? Hun er mer enn god nok, det er helt sikkert! I hvert fall hvis hun gjør slik hun har gjort hele året, sier han.
  • Kvalifiseringen til freestylejentene ser du natt til lørdag, klokken 02:00. Finalen går klokken 05:00 samme dag. Du ser alt på Eurosport Player.
  • Hele oversikten over OL-programmet finner du her.
PyeongChang
Svensken raser - beskylder motstander for «skittent spill»: – Det er juks!
23/02/2018 PÅ 03:28