PYEONGCHANG/OSLO (Eurosport.no):
Sandra Näslund var svenskens store håp i skicrossfinalen, etter strålende kjøring gjennom hele konkurransen.
21-åringen fikk en bra start, og lå godt an i den øverste delen. Men etter hvert havnet hun litt bakpå. Da hun skulle jobbe seg oppover igjen i feltet på fire utøvere, ble hun effektivt stoppet av bronsemedaljør Fanny Smith.
PyeongChang
OL-utøver stjal bil med kona og treneren - fyllekjørte i PyeongChang: – Veldig, veldig alvorlig
24/02/2018 PÅ 11:22
– Jeg er veldig skuffet. Jeg er fornøyd med kjøringen, men når ikke alle driver rent spill, er det ikke kult. Canadierne fortjener det, for de kjørte bra, men.. Det er tungt, sier Näslund til Eurosport.

– Håper hun nyter medaljen

Svensken ble nummer fire, med canadiske Kelsey Serwa på gullplass og hennes canadiske lagvenninne Brittany Phelan på sølv.
Näslund forklarer til Eurosport at Smith satte inn en albue i kroppen hennes flere ganger, og forsøkte å skubbe hun vekk, og var sikker på at dommerne kom til å diskvalifisere sveitseren.
– Ja, jeg trodde det. Det er kanskje vankelig å se på video, men du ser jeg kommer med større fart bakfra. Hvorfor skulle jeg ellers da stoppe opp, må man spørre seg, sier hun.
– Jeg synes jeg ble fradømt medaljen i dag. Det er sånn det er. Jeg håper hun kan nyte den.
Näslund i tårer forklarer hva som skjedde. Se situasjonen og døm selv. Saken fortsetter under videoen.

– Hører ikke hjemme i idretten

Eurosport-ekspert og tidligere OL-finalist i skicross, Bastian Juel, forstår svært god svenskens frustrasjon, og er helt klar på at hun burde stått igjen med en medalje.
– Jeg synes det rett og slett er råkjipt å se slike bilder. Det er slettes ikke lov å bruke armene aktivt. Jeg synes ordentlig synd på hun. Nå er det OL, og du rett og slett robber unge Sandra for en medalje fordi du ikke kjører fair. Det er synd. Det hører ikke hjemme noe sted i denne idretten å holde på slik, sier Juel.
– Det er en sport der det ofte er nærkonakt. Som Bastian sa da de kjørte, synes jeg at Fanny Smith brukte for mye armer og hun stopper farten til Sandra. Regel er at man har lov til å markere sitt eget «space», men man har ikke lov til å hindre de andre. Jeg skjønner veldig godt at Sandra føler seg snytt, sier Eurosport-ekspert Helene Olafsen.
Se hele den omdiskuterte skicrossfinalen her.