En snau uke etter at han tok EM-sølv på distansen bak lillebror Jakob, løp Henrik inn til 14.13,80. Det er vel minuttet langsommere enn vinnertiden i EM.
– Jeg er godt fornøyd. Det var vært en tung uke. Vi har trent ganske mye. Det var tungt på oppvarming, men jeg kviknet til og hadde relativt gode bein utover i løpet, sa norgesmesteren til NTB.
Friidrett
Ingebrigtsen månedens utøver i Europa
10/01/2022 PÅ 16:58
Lenge var tempoet labert. Ørjan Grønnevig fra Stavanger hadde en stund en klar ledelse, men han og alle andre var sjanseløse da Henrik skrudde opp farten en drøy runde før slutt. Grønnevig endte på sølvplass med 14.22,06.
– Jeg kjenner ham godt og vet hvor mye forsprang jeg kan gi ham. Jeg kunne nok sluppet han enda litt. Men jeg tenkte at når han er så offensiv og går for det, skal ikke jeg hjelpe de andre å ta ham inn, sa Ingebrigtsen.
NM-gullet betyr mye.
– Det er kjekt å løpe sånne løp som dette, og særlig når man i utgangspunktet er litt bedre enn resten. Det er samtidig ikke så langt tilbake til de nest beste at jeg er veldig komfortabel. Har de en god dag, og jeg en litt dårlig dag, så kan de ta meg. Jeg må ta det på alvor, sa han.
Bronsen gikk til Tom Erling Kårbø fra Stord.
(©NTB)
Sett denne?
Friidrett
Idrettsgalla-dobbel til «Team Warholm»
08/01/2022 PÅ 19:54
Friidrett
Warholm ble historisk: Kåret til årets friidrettsutøver i verden
01/12/2021 PÅ 17:51