I regnvær og tunge forhold løp han inn til tiden 49,01 i finalen. Tidligere på dagen hadde Warholm vunnet sitt forsøksheat på enkelt vis.
Fra de tre siste norgesmesterskapene i friidrett har Warholm kommet hjem med kongepokal. 49,01 kan holde til nummer fire på rad.
– Det er vanskelig å si. For to år siden fikk jeg kongepokalen på 51,09, og i fjor var det nesten samme tid som nå. Dette var en grei søknad, men det er fortsatt mange som skal løpe som er flinke, sa Warholm til NTB.
Friidrett
Forsvarte EM-gullet på 5000 meter: – Betyr mye
16/08/2022 KLOKKEN 20:27
– Man har ingen garantier, for det er juryen som bestemmer, tilføyde han.

– Det er fantastisk gøy

Dimna-løperen er regjerende verdensmester og tok nylig også EM-gullet på favorittdistansen i Berlin. Tidligere denne sesongen har han senket sin norske og nordiske rekord til sterke 47,64.
Det gjorde han til kjempefavoritt i fredagens finale, og 22-åringen fra Ulsteinvik sviktet ingen i regntunge Byrkjelo.
NM-gullet betyr mye.
– Det er fantastisk gøy. Jeg kommer hit fordi dette betyr noe for meg. Det var tøffe forhold i dag, og jeg synes jeg gjorde et veldig godkjent løp ut fra det jeg hadde å jobbe med, sa Warholm.

Satser på dobbel

Akkurat som under EM i Berlin løper Warholm både 400 meter hekk og 400 meter «flatt» under årets NM i Byrkjelo. Også på den sistnevnte distansen er det ventet at han viser konkurrentene ryggen med klar margin.
Warholm endte på åttendeplass på 400-meteren i EM, men var samtidig svært nær sin egen norske rekord i forsøket. Der ble han klokket inn til 44,91, fire hundredeler bak bestenoteringen.
Vinner Warholm også 400-meteren i NM, tar han sitt femte strake NM-gull på distansen. De mange løpene begynner samtidig å ta på.
– Jeg tor jeg skylder kroppen min å ta litt pause snart, sa norgesmesteren på langhekken.
(©NTB)
Friidrett
Ingebrigtsen tok sitt første VM-gull: – Det sykeste løpet jeg har sett
25/07/2022 KLOKKEN 06:33
Friidrett
Grøvdal med 8.-plass på 5000 meter i VM – kunne ikke svare på rykket
24/07/2022 KLOKKEN 08:09