Umtiti stanget Frankrike til VM-finale

Publisert 10/07/2018 klokken 22:06 GMT+2

Samuel Umtiti knuste Marouane Fellaini etter en hodeduell og nikket Frankrike til VM-finalen i fotball etter 1-0-seier over Belgia.

Samuel Umtiti

Frankrike sikret sin tredje VM-finale etter 1-0 over nabolandet Belgia tirsdag kveld. Avgjørelsen falt etter 50 minutter da Barcelona-stopper Umtiti steg til værs, knuste Fellaini i luften og sendte franskmennene til himmels.
Langt ut i overtiden var Corentin Tolisso nær å doble til 2-0, men Thibaut Courtois var kjapt nede og reddet.
Dermed må et slukøret Belgia belage seg på den kjipe bronsekampen lørdag, mens naboene i sør kan juble for en ny VM-finale.
Der venter enten England eller Kroatia, som møtes onsdag.

Lloris med tigersprang

Eden Hazard startet friskt og leverte to store sjanser i åpningen. Den største kom etter 18 minutter da han trakk seg innover i feltet og fyrte mot krysset, men Raphaël Varane styrte ballen rutinert utenfor med hodet.
Tre minutter senere trodde Toby Alderweireld at han sendte Belgia i føringen, men Frankrike-keeper Hugo Lloris strakte seg så lang han er og reddet skuddet til Tottenham-lagkameraten fra 15 meter.
Franskmennene ville ikke være noe dårligere på sjansefronten, og etter 33 minutter ble Olivier Giroud servert av Kylian Mbappé i feltet, men avslutningen var av det svake slaget.
Benjamin Pavard kunne sendt Frankrike i ledelsen tre minutter senere. Skuddet var nært, skrått hold ble derimot avverget av en god beinparade levert av belgiernes sisteskanse Thibaut Courtois. Courtois og keeperkollega Lloris sørget dermed for at nabolandene gikk målløse til pause.

Knuste Fellaini i lufta

Semifinalen var derimot ikke målløs særlig lenger. Fem minutter etter pause stanget Umtiti franskmennene i ledelsen da han knuste Marouane Fellaini i hodeduellen etter et fransk hjørnespark.
Frankrike burde doblet ledelsen kun fem minutter senere. Stortalentet Mbappé sendte Giroud i strålende skuddposisjon med en lekker pasning, men Mousa Dembélé fikk avverget avslutningen i tolvte time.
Fellaini ønsket å gjøre opp for seg og leverte et godt forsøk med pannebrasken som gikk like utenfor etter 65 minutter spilt. Lagkamerat Axel Witsel sendte av gårde en suser ti minutter før slutt, men belgierne klarte ikke å overliste Lloris tross et trøkk i sluttminuttene.
Dermed kunne franskmennene og president Emmanuel Macron juble etter å ha sikret finaleplassen i Saint Petersburg tirsdag kveld. Søndag venter England eller Kroatia i finalen i Moskva, mens Belgia skal spille bronsefinale på lørdag.