Ifølge TV-kanalen BFMTV dreide det seg om et tosifret antall bråkmakere blant de hundretusenvis av menneskene som feiret VM-bragden i den franske hovedstadens mest kjente gate.
En mann måtte innlegges på sykehus med alvorlige skader etter en nevekamp, og rundt 30 ungdommer var med på å plyndre en butikk på Champs-Élysées, rapporterer nyhetsbyrået AFP. Samtidig klatret folk opp på bussholdeplasser og kiosker og fyrte av røykbomber mens de ropte «Vi er franskmennene».
EM-kvalifisering
Kroatia vendte til EM-avansement
16/11/2019 KLOKKEN 22:02
AFP melder også om hendelser i flere andre byer. I Lyon havnet omtrent 100 mennesker i sammenstøt med politiet. I Marseille ble to politibetjenter skadd under den voldsomme feiringen. Flere steder ble det kastet flasker, stoler og andre gjenstander mot politiet, som svarte med tåregass.
– Det er ikke slik man feirer, lød det fra en gråtende tilskuer iført fransk landslagsdrakt.

Dødsulykker

Den franske gullrusen gikk også over i sorg noen steder. Det er meldt om minst to dødsulykker i forbindelse med feiringen.
I Annecy omkom en mann i 50-årene da han hoppet ned i en trang kanal og brakk nakken akkurat idet sluttsignalet i VM-finalen gikk, skriver AFP. En mann i 30-årene fra Saint-Felix døde etter å ha kjørt bilen sin inn i et tre mens han feiret Frankrikes første VM-gull i fotball på 20 år.
Mandag fortsetter feiringen i Paris og rundt om i Frankrike for øvrig. President Emmanuel Macron tar imot VM-heltene når de kommer hjem, og spillerne skal kjøres i bussparade opp Champs-Élysées, der det igjen er ventet hundretusenvis av mennesker.
Frankrike sikret VM-gullet med 4-2-seier over Kroatia i søndagens finale i Moskva. Det er tredje gang Frankrike spiller VM-finale og annen gang landet vinner mesterskapet.

Kroater pågrepet

Kroatene feiret også søndagens finale, om enn i en noe mindre lystbetont atmosfære enn franskmennene.
Politiet i tyske Stuttgart opplyser at 55 personer ble midlertidig pågrepet da kroatiske fotballsupportere trosset politiets ordre og fyrte opp ulovlig fyrverkeri.
Stuttgart er hovedstad i delstaten Baden-Württemberg, der det bor snaut 110.000 kroatiske statsborgere. Rundt 7000 av dem hadde samlet seg i byen sentrum for å se søndagens finale.
(©NTB)
Har du sett denne?
EM-kvalifisering
Aserbajdsjan sjokkerte Modric og Kroatia
09/09/2019 KLOKKEN 18:50
EM-kvalifisering
Perisic toneangivende for Kroatia – Ungarn til topps etter seier
08/06/2019 KLOKKEN 17:58